Bàsquet

Ple per reptar el Joventut

El MoraBanc Andorra rep aquest vespre la Penya (20.45 h) en un Poliesportiu que ha exhaurit les entrades

El tècnic Natxo Lezkano, amb Maric en primer terme, dona instruccions.BCA / DANI CATALÁN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra afronta aquest vespre al Poliesportiu un nou repte, d’aquells de traçada llarga, amb la visita del Joventut de Badalona. L’equip tricolor no desatén la necessitat de retrobar-se amb el triomf i sumar el tercer consecutiu a la bombonera per fer un pas molt important de cara a la permanència. Ho gestionarà amb un Pavelló de Govern que presentarà un sold out, amb entrades exhaurides i amb el retorn d’un dels pals de paller del joc interior, el de Tyson Pérez.

L’entrenador del MoraBanc, Natxo Lezkano, va donar la importància que el partit mereix i va subratllar que “esperem jugar com ho estem fent en les darreres jornades, amb circulació ràpida de pilota i controlant les pèrdues. És un partit important, com tots, i el volem guanyar”. El tècnic va explicar que el Joventut, que encara no ha perdut en la segona volta i va ser capaç de trencar la dinàmica de l’irresistible Unicaja d’Ibon Navarro, “és un equip de play-off i ha incorporat jugadors nous de gran nivell. Guanyar l’Unicaja no està a l’abast, i ells venen de fer-ho. Estan en un bon moment i voldran certificar la seva plaça per als play-offs al més aviat possible”. Després de lligar dues victòries consecutives al Poliesportiu –UCAM Múrcia i Bilbao Basket–, el MoraBanc no vol negociar la tercera, i abans de l’aturada per la Copa del Rei també haurà de visitar l’Unicaja i rebre el Bàsquet Girona: “Només pensem en el Joventut, que és el proper partit”, va exposar Lezkano. “Fer càlculs no té gaire sentit i sabem que hem d’estar bé de cap i mentalitzats per intentar guanyar, primer, el Joventut”, va afegir. L’entrenador tricolor va comentar que “no sé quin partit veurem, ja que tots són molt imprevisibles a l’ACB. Ens haurem d’adaptar a cada ritme que ens marqui l’enfrontament i saber com jugar. Els dos equips tractarem de destruir-nos mútuament”.

El MoraBanc va sortir de Badalona amb la victòria al partit de la primera volta, disputat el passat 21 d’octubre, però no va ser un duel per agafar gaires referències. “Si mires aquell partit, som dos equips diferents. Allà hi havia Okoye, que està lesionat, i Tyson, que ha estat lesionat dos mesos, i encara eren amb nosaltres Starks i Goudelock”, va matisar Lezkano. En qualsevol cas, el retorn de l’ala pivot d’origen dominicà és la novetat més destacada per a l’enfrontament, mentre que Nacho Llovet és dubte seriós per unes molèsties i Stan Okoye i Chris Czerapowicz es troben encara fora de circulació, tot i que en el tram final de la seva fase de recuperació.

EL JOVENTUT, A L’ALÇA

La seva recent derrota a París en partit d’Eurocup no ha entelat el bon moment en què es troba el conjunt de Carles Duran. El Joventut arriba a Andorra sumant dues victòries consecutives a la Lliga Endesa, i l’escorta Pau Ribas va comentar que “crec que haurem de fer un gran partit perquè estan un bon moment, amb nous jugadors, i sempre és una pista difícil”. L’equip verd-i-negre s’ha reforçat amb dos jugadors d’un alt nivell, com Shannon Evans i Tyler Cook, que serà, però, dubte per una lumbàlgia. Miguel Allen, Guillem Vives i Andrew Andrews seran baixa per lesió.

tracking