Molta lluita sense premi (108-95)

El conjunt tricolor dona la cara però acaba perdent a Vitòria i trenca així la bona dinàmica de resultats

El MoraBanc Andorra va veure trencada la ratxa de victòries després de caure per 108-95 al Buesa Arena contra el Baskonia en un duel en què es va acabar demostrant per què un equip juga l’Eurolliga i per què l’altre acaba de tornar a l’ACB. Els tricolors, que tot i el marcador no van fer un partit gens dolent, van donar-ho tot, però el que pot donar-te per guanyar molts equips de la competició domèstica, quan jugues contra algú de la màxima competició continental has de multiplicar-ho per mil. I ahir el MoraBanc no en va tenir prou.

El MoraBanc va agafar ben d’hora les regnes del partit amb les primeres rotacions, i un parcial de 2-12 va permetre als tricolors obtenir una renda màxima de 8 punts (11-19), però, el Baskonia és molt Baskonia i va tornar a acostar-se a 4 punts. El MoraBanc, però, no només no van acoquinar-se, sinó que va arribar a posar-se 9 amunt (17-26), tot i que un triple de Costello sobre la botzina va tancar amb el 20-26 el primer quart. Un 5-0 local de sortida semblava tornar a igualar les forces, però ni de bon tros, i és que més enllà de l’encert demostrat en atac, la intensitat i defensa del MoraBanc van fer que els de Lezkano tornessin a obrir forat fins als 10 punts (30-40). Howard i Moneke van despertar i el Baskonia va agafar-se a ells per acostar-se i capgirar el partit (45-44) en una primera meitat que va acabar 49-47.

A la represa, el duel va entrar en un intercanvi de cops i amb alternatives al marcador. Els bascos feien mal amb la qualitat individual, i els tricolors havien de treballar-se cada cistella un món. Tot el que havia sortit bé als primers minuts va anar fent-se més coll amunt, i a poc a poc el Baskonia va anar fent-se fort, especialment amb la figura de Moneke, per tancar el tercer quart 76-68. El partit estava en un moment crític per al MoraBanc, que tot i que no va tirar la tovallola en cap moment, no podia aturar l’atac local, especialment la figura de Howard, que va posar-se l’equip vitorià a l’esquena al tram final. Amb més cor que cap per moments, van provar-ho de totes les maneres, però el Baskonia, ahir, va ser massa Baskonia, amb dos jugadors com Moneke i Howard que van marxar a prop dels 30 punts cadascun (26 i 28 respectivament), per impedir que els tricolors sumessin la quarta victòria consecutiva.

La ratxa ja és història, però el MoraBanc va tornar a demostrar que és capaç de competir a tot arreu, especialment contra els grans, i dissabte ho podrà tornar a demostrar amb la visita de la Penya al Poliesportiu.

Harding i Moneke van ser dels jugadors més destacats del partit.

Harding intentant superar un rival, ahir.