Futbol

Marxa el principal inversor del Penya Encarnada

L’inversor del club anuncia que deixa de posar-hi diners donades les poques possibilitats de l’equip de jugar a Europa

La Penya Encarnada patirà la baixa d'alguns dels seus futbolistes més importants.DAVID MORAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En només 24 hores la plantilla del Penya Encarnada va assaborir les dues cares del futbol. Una de molt dolça, superar la primera eliminatòria de la Copa Constitució i fer descarrilar per penals l’FC Santa Coloma, i una altra, la més amarga, veure com la falta de liquiditat de l’entitat vermelha deixarà fins a set futbolistes a la intempèrie.

L’endemà de la celebració per accedir als quarts de final de la Copa, la plantilla del Penya va ser informada que el principal inversor de l’entitat, un fons nigerià, ha decidit tancar l’aixeta i no aportar més diners al projecte, ja que no veu viable la classificació per a una competició europea. Ara mateix, l’equip dirigit per Javi García és cinquè a la classificació amb 20 punts, a 11 del segon –Inter Escaldes–, que ocupa la plaça de Conference League, i per la via de la Copa, almenys, ha superat un escull. Davant d’aquesta situació, i atenent al missatge del club que el projecte només té líquid per a tres mesos més, els rectors del Penya han decidit estalviar desfent-se dels set jugadors amb una fitxa més alta –no arriben als 2.000 euros els més ben pagats–, i ara els afectats es troben negociant la seva sortida del club. Els assenyalats són Ruano, Manu Calvo,Iván Guzmán, Xavi Puerto, Carlos Monje Chirri, Álex Poves i Andrés Mohedano. Tots ells, futbolistes cabdals de la plantilla que ara s’hauran de buscar una sortida de manera inesperada i, alguns, quedant en una situació límit i molt problemàtica, en tenir família a fora del país. A banda d’aquests set futbolistes, n’hi ha tres més amb una fitxa inferior però també de les més altes de la plantilla i que el club ha decidit mantenir. Són els casos de Rubén Garcés, Coro i Miranda, però que, en el cas d’alguns, tenen una clàusula en el contracte que estableix si es rescindeix, se’ls hauria de pagar la totalitat de la temporada. Mentre no se solucionin les situacions, els set futbolistes –molts d’ells tenen el futbol com a únic suport econòmic– segueixen vivint a l’hotel facilitat pel club i entrenant amb normalitat amb el Penya, que prepara el primer partit de l’any 2024 de la Lliga Multisegur, que ha de jugar diumenge, precisament, davant l’FC Santa Coloma, al qual va eliminar recentment a la Copa Constitució. Així, el projecte ambiciós del Penya per anar a Europa, i que va néixer fa poc més d’un any amb l’arribada d’NVA Sports, queda en entredit i en un punt d’incontestable incertesa.

L’ENGORDANY, CITAT

Més enllà del cas del Penya, el de la UE Engordany segueix escrivint capítols i, segons va publicar ahir el BOPA, el president del club, Christian Cellay, ha rebut un expedient sancionador per part del ministeri de Presidència, Economia, Treball i Habitatge “davant la impossibilitat de procedir a la notificació personal”. L’Engordany no es troba competint aquesta temporada a la Lliga Unida per una sanció imposada amb motiu dels seus greus i acumulats problemes econòmics. Alguns jugadors van presentar les respectives demandes, en què reclamaven, en total, més de 120.000 euros en concepte de nòmines pendents. A principi del mes de febrer estava previst el judici per resoldre aquest cas.

tracking