Futbol

La federació no vol més conflicte amb l'extècnic

La federació no respòn a les acusacions de l’exseleccionador i exposa que la decisió del relleu ha estat molt meditada

Félix Álvaerz i Albert Panadero inicien una nova etapa.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) no respondrà, de moment, les acusacions que l’exseleccionador femení, José Martín Guti, va abocar dirigides a l’ens en la versió oferta al voltant de la seva destitució. El director tècnic de la federació, Eloy Casals, va assegurar que “estem molt agraïts de la feina del José [exseleccionador durant vuit anys] i no entrem a valorar o a desmentir una cosa que ha dit, no entrarem ara en una guerra amb ell”. Tot i això, el president de la FAF, Félix Álvarez, va exposar que “estem analitzant les declaracions de l’exseleccionador i contestarem més endavant, si s’escau”.

Aquesta primera versió de la FAF a l’afer va venir de la mà de la presentació del nou seleccionador femení de futbol, Albert Panadero, que es va mostrar molt il·lusionant amb l’oportunitat. El nou tècnic la considera “tot un repte” i es va desmarcar de tot l’enrenou al voltant de Guti i d’una decisió que assegura haver viscut “des de fora” i que “jo no entrava en aquesta equació”. A partir d’aquí, la FAF va voler mantenir el focus en Panadero i en una decisió que va subratllar Casals ha estat “molt meditada” i que la seva elecció ha estat perquè “pensem que és el moment, ja que la selecció té marge de millora i busquem, en aquest sentit, una evolució més ràpida. Tenim la consciència molt tranquil·la de la decisió que hem pres i Panadero era la primera i única opció que valoràvem”. La necessitat de fer un salt professional va ser un altre dels arguments que defensa la FAF. “Pensem que s’havia arribat a la fi d’un cicle i que Panadero és la persona idònia per encapçalar un nou projecte” va comentar Félix Álvarez i Casals va sostenir que “el futbol femení està evolucionant molt i s’està fent bona feina, però hem d’apujar el nivell d’exigència i incloure nous comportaments, més semblants a la selecció masculina en model de joc, entrenaments, viatges i altres aspectes”. El nou seleccionador femení, Albert Panadero, va explicar que agafa les regnes del combinat femení d’Andorra amb passió i que s’ho pren com “un repte en l’àmbit futbolístic i en l’àmbit de créixer i de treballar a partir del rendiment. És un moment que el futbol femení està creixent”. El seu equip tècnic, a falta de dues incorporacions més encara per assignar, està format per Carlos Sánchez Maño, l’entrenador de l’ENFAF i que actuarà com a segon, Tano Orosa que serà l’entrenador de porteres i Dani Múrcia, que s’encarregarà de les tasques de preparador físic. Panadero signa, de moment, per aquesta propera fase prèvia per al Campionat d’Europa de 2025, que anirà de l’abril al desembre, i demà dirigirà la primera sessió d’entrenament de la selecció femenina.

KOLDO ÁLVAREZ DE EULATE RENOVA I SEGUIRÀ COM A SELECCIONADOR ABSOLUT

En el marc de la presentació d’Albert Panadero com a nou entrenador del combinat femení, el president de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) Félix Álvarez va confirmar la renovació del seleccionador masculí, Koldo Álvarez de Eulate. El tècnic finalitzava el seu vincle amb la federació el 2023, després de la celebració de la darrera fase de classificació, la de l’Eurocopa d’Alemanya, i continuarà a la banqueta d’Andorra, almenys, fins al 2026. El president no va voler aprofundir en aquest tema, però sí que va confirmar que Koldo renovarà i que “possiblement aquesta setmana anunciarem que continuarem amb el mateix seleccionador”. Álvarez va afirmar que el nou vincle per al seleccionador inclourà la propera edició de la Nations League i després la fase de classificació per al Mundial 2026”.

tracking