Futbol

Guti carrega contra Justo Ruiz i la federació de futbol

L’extècnic critica els dirigents que “es perpetuen perjudicant l’evolució del futbol”

José Antonio Martín, Guti, en un duel de la selecció.FAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La polèmica per la destitució de José Antonio Martín, Guti, com a tècnic de la selecció femenina va viure ahir un nou capítol després que l’exseleccionador trenqués el silenci amb un comunicat a Instagram en què va carregar contra la FAF i alguns dels seus dirigents, així com contra l’exsecretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, actual director tècnic de futbol femení de la federació. Martín va recordar i posar en valor la seva etapa al capdavant de l’equip nacional, i després va esclatar contra els dirigents de la FAF, assenyalant que “cal aire fresc i s’hauria de fer més autocrítica” i fent referència als “càrrecs vitalicis” de l’ens federatiu. A més, va afirmar que aquestes persones “es perpetuen de manera incomprensible, perjudicant així l’evolució del nostre futbol”.

Però el principal ase dels cops del comunicat de Martín va ser l’exsecretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz. Després de deixar la vida institucional (abans havia estat també conseller general), va tornar a la FAF, on va incorporar-se com a director de projectes i director tècnic del futbol femení. Segons l’escrit de l’exseleccionador, la carta de presentació de Ruiz va ser dir-li en una setmana de partit de la selecció que “li han donat el que ningú vol”, a més d’agregar que “des d’aquell moment vaig saber que no aniríem alineats, quan a mi precisament sempre m’ha mogut la passió per aquest equip i per representar aquest petit gran país que tant estimo i tant m’ha donat”.

Per últim, en el seu escrit Martín va lamentar-se que “no deixa de sorprendre’m també que ara que arriba el salt al professionalisme, aleshores el projecte ja interessa, i els que hem estat picant pedra fins ara molestem”, a més de cloure que “molestem potser per empatitzar amb elles i no assumir certes injustícies, molestem perquè som exigents i també perquè vetllem pels seus drets i interessos”.

JUSTO, ENTRE LES OPCIONS

La FAF, mentrestant, segueix buscant tècnic per a la selecció femenina, que ha de tornar a la competició entre el 3 i el 9 d’abril amb la primera jornada del Preeuropeu del 2025. De fet, dilluns vinent hi havia un entrenament previst, però ara mateix està en l’aire saber si s’acabarà fent o no, ja que sembla complicat que el nou entrenador arribi abans de dilluns. A més, la resta del cos tècnic de l’equip també va decidir deixar la selecció un cop destituït Martín.

En tot cas, la federació treballa amb diversos noms per agafar les regnes del combinat nacional, i un dels que s’havia posat sobre la taula és, precisament, el de Justo Ruiz, tot i que també hi ha altres opcions i sembla complicat que acabi sent ell l’escollit per assumir el càrrec. En tot cas, segons les últimes modificacions normatives de la UEFA, per desenvolupar el futbol femení, el futur seleccionador haurà de dedicar-s’hi a temps complet i tenir el màxim títol d’entrenador. En el cas de ser un entrenador de fora necessita el títol UEFA Pro, i si és del país ha de ser el UEFA A, ja que a Andorra aquest és el curs de nivell màxim que s’imparteix.

tracking