Esquí de muntanya

Ancion s'estrena amb un bronze a l'Europeu de França

Lea Ancion dona la primera medalla a Andorra a l’estrena de l’Europeu de skimo que es fa a Flaine i Chamonix

Lea Ancion, durant la cursa individual d'ahir.ISMF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra va estrenar el Campionat d’Europa d’esquí de muntanya de Flaine i Chamonix (França) amb una medalla gràcies a la tercera posició de Lea Ancion a la cursa individual en categoria sub-20. L’esquiadora de la FAM va mostrar-se des de l’inici al grup capdavanter, i va poder aconseguir el primer metall per a la delegació tricolor, just a la jornada inaugural del certamen. L’estrena de l’Europeu va venir marcada per les males condicions, que van obligar a endarrerir les curses del matí a la tarda i també a modificar els traçats de totes les categories.

Ancion va arrencar liderant la prova, passant primera al primer punt de cronometratge, mentre que al segon va baixar al tercer lloc. Precisament, aquesta va ser la seva posició final, amb un temps total d’1 h 04’42”64, acabant a prop de tres minuts i mig de la vencedora, que va ser la noruega Ida Waldal. El podi va completar-lo l’esquiadora local Louise Trincaz, amb el segon lloc.

Després de la cursa, Ancion va manifestar que “ha estat una cursa curta i explosiva, i el temps no ha anat gaire bé perquè no es veia res a la baixada i la visibilitat era molt mínima”, i va afegir que “ha estat una carrera bastant dura, m’he notat bé des de la primera pujada i després ja ha estat aguantar, sobretot a la tercera, que m’ha costat una mica més”. L’esquiadora, per acabar, va destacar que “he sabut gestionar molt bé la cursa i tot ha anat molt bé, tot i que hem tingut alguns problemes amb les pells i els canvis” i va cloure que “estic molt contenta”.

També en sub-20, però en nois, va arribar l’altre gran resultat de la jornada per la delegació andorrana amb el sisè lloc de Max Palmitjavila, tot i que lluny del podi. L’esquiador va ser sisè a cinc minuts del tercer lloc, i a més de sis del vencedor, Jules Raybaud, en una cursa en què Marc Casanovas va ser desè i en què Miquel Naudi no va poder completar el recorregut. En sub-18 masculí, l’únic representant d’Andorra, Adrià Isal, va ser 22è, a gairebé 13 minuts del guanyador, l’italià Luca Curioni.

Per acabar, la prova sènior va tenir la victòria del suís Rémi Bonnet, a més de la gran actuació d’Oriol Olm en el seu primer any com a sènior. L’esquiador va ser 26è a la classificació absoluta, a deu minuts del vencedor, a més d’acabar en el 12è lloc entre els competidors sub-23. Per la seva banda, Adrià Bartumeu, que va ser sancionat amb un minut de penalització, va completar el recorregut el 36è, a 14’33” del vencedor.

El Campionat d’Europa d’esquí de muntanya de Flaine i Chamonix tindrà avui jornada de descans i reprendrà demà l’activitat. La propera cita serà la cursa esprint, mentre que dijous serà el torn de la cursa vertical, on a més dels esquiadors que van competir ahir, també hi haurà Arnau Soldevila. Per últim, l’Europeu posarà el punt final divendres a Chamonix amb la cursa de relleus mixtos, que tindrà com a representants del país Lea Ancion i Max Palmitjavila.

tracking