Bàsquet

Tarda màgica al Poliesportiu (98-73)

El MoraBanc esmicola l’UCAM Múrcia amb l’escorta de Kansas com a sostenidor i suma el sisè triomf del curs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No va saber escollir millor dia el MoraBanc Andorra per oferir el millor regal. L’equip de Natxo Lezkano, definitivament, ha après a maridar sensacions, amb mèrits, encert i oposició a resultats, va sacsejar l’UCAM Múrcia fins a fer descarrilar un equip, el de Sito Alonso, que havia exposat un nivell fantàstic i, amb el bitllet per a la Copa del Rei facturat, aterrava al Principat amb la intenció de lligar el rol de cap de sèrie (98-73).

La victòria del MoraBanc, fantàstica i coral, va tenir en Jerrick Harding el principal rei mag –20 punts i 20 de valoració–, i Montero –MVP– i Felipe Dos Anjos –esplèndid partit el signat pel pivot brasiler amb 15 punts i una feina incansable a la zona, amb sis rebots– com a principals actors. La sortida del MoraBanc Andorra va ser escumosa, amb un parcial d’11 a 4 definit amb dos triples de Luz i Harding, i els únics moments de dubte que van aparèixer, els va saber esborrar amb autoritat. Va ser el primer acte, el que va posar a prova la psicologia de l’equip tricolor. Molta igualtat, Coupain amb el canell calent, Todorovic fent mal i fins a sis pèrdues del MoraBanc semblaven una amenaça, arribats a la primera aturada amb avantatge de l’UCAM (21-25). El veritable punt d’inflexió va arribar abans de l’interludi, amb un segon quart irresistible, un parcial de 32 a 16 i una sortida de 7 a 0 que ja va obligar Sito Alonso a refredar el panorama (28-25). La irrupció de Madsen i l’exhibició d’un Maric descomunal amb 10 punts van disparar la diferència tricolor als +12 (53-41), amb què es va arribar als vestidors.

Res no va virar a la represa, en la qual el MoraBanc va continuar esmolant les eines i mostrant les intencions davant d’un superat UCAM que no endevinava per on li arribaven els cops. Sense notícies d’un superat Diagne i amb els ex Jelinek i Ennis –12 i 14 punts, respectivament– com a únics banderers murcians, el conjunt de Lezkano va estirar el paisatge fins al +17 (58-41) i va tancar el tercer quart havent assaborit el +20 (70-50 i 78-58). Bona culpa de tot plegat la va tenir Harding, que va treure el fusell i va aportar 10 puntets a una causa que ja es presentava coll avall per als tricolors. Va ser qüestió de temps i de domini del context que el MoraBanc ampliés la renda per arrodonir de la millor forma el triomf més folgat de la temporada. Només Ennis s’hi resistia –nou punts– davant Dos Anjos i Luz, arquitectes del darrer quart per definir un incontestable +25 (98-73) que, en el dia de Reis i en un estat de gràcia celebrat per tots, va permetre al Poliesportiu sentir més fort que mai el Sweet Caroline.

tracking