Bàsquet

La victòria a Saragossa alleuja el MoraBanc

El triomf del MoraBanc a Saragossa pot marcar un punt d’inflexió per l’equip de cara al futur

Els jugadors del MoraBanc celebren una acció en el duel contra el Saragossa.ACB PHOTO / E. CASAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra va tallar la ratxa negativa davant del Saragossa sumant la cinquena victòria en un duel que pot ser un punt d’inflexió per als tricolors. Tot i no fer ni molt menys una exhibició ofensiva, la gran defensa, saber patir, la serenor en els moments calents i, per què no dir-ho, l’audàcia, van acabar fent que l’equip aconseguís un triomf tan balsàmic com necessari, que marca el camí a seguir pels de Natxo Lezkano en el futur. Així ho veien, de fet, els protagonistes després del matx. El primer, el tècnic basc, visiblement satisfet després del partit, que va assenyalar que “estic molt content i alleugerit per mi, pels jugadors, i per tothom, perquè necessitàvem guanyar”, i va agregar que “s’ho mereixien, tenen uns valors i sempre són fidels, i me n’alegro molt per ells, pel cos tècnic, per la directiva i per l’afició, perquè aquest club és una pinya, tots patíem molt, i ens ha anat molt bé”. L’entrenador, a més, va destacar que “tant de bo el triomf ens serveixi perquè hi hagi un canvi de mentalitat, perquè hem demostrat que en un dia dolent en l’encert, podem guanyar si som consistents en defensa, en el rebot, no perdem pilotes i no som egoistes”, i va concloure que “si som fidels als nostres valors, ens anirà bé; és la nostra premissa, ara mateix: ser fidels als nostres valors passi el que passi”.

L’alegria també va desfermar-se en un vestidor que ha menjat molta sorra els últims dos mesos sense guanyar, i el capità Nacho Llovet va destacar que “estem exultants, dúiem una motxilla molt grossa amb moltes derrotes i partits ajustats que perdíem, i avui fallant i fallant, però hem aguantat. Estem molt contents, podem respirar una mica”, i va afegir que “quan perds, t’ho qüestiones tot, i guanyar ens donarà tranquil·litat, una mica d’amplitud de mires i creure en la feina que fem”. En la mateixa línia, l’MVP, Jean Montero, va afirmar que “portàvem vuit derrotes seguides i això et deixa tocat mentalment, i més quan desitges tant guanyar. Ara, amb la victòria, espero que el 2024 arribi amb mentalitat positiva i puguem seguir així”, i encara va afirmar que “tant de bo el 2024 sigui un any de molta positivitat i l’equip segueixi millorant”.

Per acabar, Rafa Luz va destacar que “hem trigat vuit partits a aprendre que has de defensar, i si juguem a 70 o 80 punts tindrem opcions de guanyar, perquè hi ha molt talent en atac”, i va concloure que “sens dubte, aquest és el punt de partida: quan hem jugat a 90 punts, hem perdut, i hem entès que així, com avui, tenim moltes opcions de guanyar”.

EL MORABANC CONFIRMA EL FITXATGE DE MADSEN FINS A FINAL DE TEMPORADA

El MoraBanc Andorra va confirmar el fitxatge d’Alexander Madsen, que signarà amb l’equip tricolor fins a final de temporada. L’ala-pivot finlandès (va disputar el Mundial l’estiu passat amb la seva selecció) de 28 anys i 2,08 metres d’alçada va arribar dijous a la nit al Principat, i ahir va passar satisfactòriament la revisió mèdica. El fins ara jugador del VEF Riga, on disputava la Lliga de Campions i la lliga estonioletona, arribarà al MoraBanc després de fer una mitjana d’11 punts, 5 rebots, 2,8 assistències i 14,2 crèdits de valoració, en els 27,6 minuts jugats per partit en competició europea, i de 5,7 punts, 5,9 rebots, 1,7 assistències i 11,4 crèdits de valoració en els set duels de competició regular que ha disputat, amb un 43% d’encert des del triple. El jugador finlandès podria debutar el dia de Reis contra l’UCAM. Sobre aquesta incorporació, el director esportiu del club, Francesc Solana, va manifestar que “ens ajudarà molt per la seva polivalència, pot jugar en les dues posicions interiors gràcies al seu físic”.

tracking