Triomf balsàmic del MoraBanc a Saragossa (72-76)

El MoraBanc trenca la mala dinàmica amb un gran triomf a Saragossa

Per fi. El MoraBanc Andorra va trencar la mala ratxa de vuit derrotes seguides amb un espectacular triomf per 72-76 a la pista del Casademont Saragossa per segellar la cinquena victòria del curs. Ni de bon tros va ser el millor partit en atac dels tricolors, però una bona defensa, un endolladíssim, de nou, Montero amb 22 punts, i la fe van acabar fent que ahir el final fos cara i no creu. Tot el que últimament sortia malament ahir va sortir bé, i fins i tot quan algunes coses no rutllaven, les cares dels jugadors feien veure que ahir era un dia diferent, i va acabar amb final feliç.

L’inici no va ser gaire esperançador, amb un 9-2 i un 12-4 per als locals que feien presagiar que el partit era un cinquè quart del que va passar divendres passat contra el Gran Canària. Però res més lluny de la realitat, un 0-10 de parcial tricolor va demostrar que no, que aquest equip era completament diferent, intens en defensa i amb idees en atac, tot i que sense un encert tampoc gaire alt, per tancar el primer quart 18-16. El MoraBanc estava molt intens, guanyant el duel físic, i l’únic que faltava era un pèl d’encert, però tot i això els tricolors van arribar a marxar deu amunt (21-31) al tram final d’un segon quart en què els aragonesos van acabar reaccionant i assecant el MoraBanc per dur el duel 25-31 al descans.

A la represa les sensacions no van ser gens bones, amb els aragonesos endollant-se a poc a poc, i amb els tricolors fent-se per moments petits. La bona arrencada local va permetre que es tornessin a posar davant amb el 44-42 per primer cop des del 18-16 en un moment clau del partit. Però lluny d’arronsar-se, els tricolors van respondre a l’intercanvi de cops amb un pas endavant de Harding i Borg, a més de Montero, per seguir plantant cara i tancar el quart 55-53.

Un 0-7 de sortida emmudia el Príncipe Felipe amb l’excepció dels 20 tricolors valents que no van deixar d’animar en cap moment, però en un tres i no res els aragonesos tornaven a posar-se davant al marcador (62-60) amb el MoraBanc en bonus amb més de cinc minuts al davant. El Saragossa provava d’acabar de trencar el partit, però els tricolors s’agafaven a la vida com podien. El tres amunt i possessió local amb tot just dos minuts per jugar-se feien pressagiar un altre cop el pitjor, però ahir havia de sortir cara, i així va acabar sent, amb final feliç i amb festa al vestidor i amb l’afició.

Els tricolors no tornaran a jugar fins al dia de Reis, quan ja podria ser-hi Alexander Madsen, que passarà avui la revisió mèdica.

El MoraBanc Andorra va sumar la cinquena victòria del curs.