El MoraBanc trenca la mala dinàmica (72-76)

Els tricolors s’han imposat a la pista del Casademont Saragossa després d’un gran partit

Els tricolors s'han imposat a la pista del Casademont Saragossa després d'un gran partitACB PHOTO / E. CASAS

No han arrencat gaire bé els tricolors, tous en defensa, i erràtics en atac. Tot el contrari que els aragonesos, que han marxat 9-2 en primera instància, i 12-4 posteriorment. Poc a poc el MoraBanc ha apretat el cul al darrere, provocant errades locals, i endollant-se en atac, per capgirar el partit després d’un 0-10 de parcial que obligava a Porfi Fisac a aturar el partit, però el Saragossa, en un primer quart que ha acabat 18-16.

El MoraBanc era un altre completament diferent amb l’última referència que teníem d’aquest equipdivendrespassat davant del Gran Canària. Per moments semblava que amb massaMonterodependència, però quan tens un jugador així i endollat, ho has d’aprofitar, i quan no, els tricolors han acabat torbant alternatives en atac amb altres secundaris per agafar una renda de sis punts a l’equador del segon període (21-27), que va arribar a ser de fins a deu punts (21-31), amb un equip amb molt bones sensacions on només faltava tenir un pèl més d’encert per marxar al descans amb el duel força encarrilat, però els aragonesos han acabat reaccionant al tram final per deixar el duel 25-31 al descans.

A la represa les sensacions no han estat gaire bones, amb el Saragossa reaccionant per mèrits propis, amb bones accions de Yusta o Bell-Haynes, o per ajudes del MoraBanc, com amb tres tirs lliures regalats per Harding, o amb Montero creient-se Michael Jordan per moments, però amb els tricolors manteint-se per davant (37-40) a l’equador del tercer període. Però en un tres i no res, la inspiració de McFadden ha situat els aragonesos per davant per primer cop des del 18-16, en un duel entrant en un intercanvi de cops, amb Harding i Borg mantenint vius els tricolors amb l’encert en el triple, i amb el Saragossa marxant dos amunt (55-53) a falta dels deu últims minuts.

Un 0-7 de sortida tricolor a l’últim quart ha fet emmudir el Príncipe Felipe amb l’excepció de l’afició del MoraBanc desplaçada a la capital aragonesa, que no ha deixat d’animar en cap moment. En un tres i no res, però, els locals s’han tornat a posar per davant 64-63 mentre els de Lezkano s’anaven carregant de faltes i entraven enbonusamb més de cinc minuts de partit per davant. Però el MoraBanc s’agafava a la vida com podia, com amb el 69-70 a menys d’un minut pel final amb quatre punts seguits de Montero. Precisament el dominicà tenia ganes de festa i una cistella seva ha deixat els tricolors tres amunt amb només 15 segons per jugar. I tot el que últimament havia sortit creu,avui, per fi, ha sortit cara i el MoraBanc ha sumat la cinquena victòria de la temporada per 72-76 amb un gran partit.