L'FC Andorra tanca l'any amb derrota a Santander (2-0)

Els tricolors fan una primera meitat que voreja el ridícul amb Ratti de salvador, i milloren, sense èxit, a la segona

Partit de l'Andorra FC-Santander

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’FC Andorra ha tancat l’any amb una derrota per 1-0 contra el Racing de Santander en un duel en què els tricolors han tornat a mostrar dues versions, amb una primera part, especialment en defensa, vorejat el ridícul i on els locals haguessin pogut fer tranquil·lament mitja dotzena de gols si no arriba a ser per Ratti, i amb una segona part, on l’equip ha millorat, però on tampoc ha acabat de generar ocasions ben clares.

Sarabia ha complert l’advertència d’ahirde que hi hauria canvis, i ha fet fins a nou variacions respecte a l’onze que va jugar contra l’Espanyol. El duel ha arrencat elèctric, primer amb una ocasió claríssima pels locals després d’una pilota a l’espai per Ekain que s’ha menjat Adri, i que ha acabat amb una rematada del punta que ha pogut treure Ratti, però l’FC Andorra no s’ha arronsat, ni molt menys, i ha respost a la jugada següent amb un tir d’Álex Calvo des de la frontal que ha sortit un pèl desviat. Un problema amb l’intercomunicador de l’àrbitre ha obligat a aturar el joc gairebé cinc minuts tallant un pèl el ritme de l’FC Andorra, no així dels càntabres, que han tornat a rondar la porteria de Ratti amb un u contra u de Mantilla que el porter argentí ha pogut treure amb una gran intervenció.

Els tricolors patien molt, sobretot a l’esquena de Pampín, i per aquí precisament ha arribat una nova ocasió local, amb una pilota a l’espai per a Saúl, que ha posat una centrada que no ha trobat rematador. Poc a poc ha semblat que l’FC Andorra anava despertant, provant-ho amb una centrada de Calvo i una rematada fluixa de Scheidler, però el que ha tornat a arribar ha estat una ocasió clara per al Racing, amb una rematada d’Alves a la sortida d’un córner que ha pogut atrapar Ratti. El conjunt local era el que dominava, però l’FC Andorra tenia també arribades puntuals, com una ocasió claríssima de Scheidler que Alves li va treure quan estava a punt de rematar tot sol. Els tricolors estaven completament desbordats pel Racing, que gairebé cada cop que tocava la pilota generava una opció, i ben clara, com en una triple ocasió que, de nou, Ratti, ha pogut treure.

El gol s’olorava, i de tant buscar-lo, el Racing l’ha acabat trobant. Adri Vilanova ha comès una errada quan treia la pilota en defensa i ha intentat driblar a Vicente, i l’atacant local no ha desaprofitat en veure a Ratti fora de lloc per fer l’1-0 des de fora de l’àrea. I per si la qualitat del Racing no fos suficient, l’FC Andorra s’empenyava en donar-los també un cop de mà, com amb una pèrdua de Leal al mig del camp que ha acabat amb Ratti, per enèsima vegada, treient un u contra u quan el Sardinero ja cantava el segon.

Sarabia treia foc pels queixals i ha fet una sacsejada de les d’època a la mitja part amb el que havia de ser quàdruple canvi, però que va acabar sent triple perquè Alende, un dels que havia d’entrar, va lesionar-se durant l’escalfament. La revolució ha semblat funcionar, amb un FC Andorra molt millor plantat sobre el camp, sense acabar de mostrar-se fi i endollat en atac, però al menys, sense concedir en defensa. Tot i el bany del Racing, els tricolors estaven allà, i el Sardinero s’anava posant nerviós, i és que l’FC Andorra estava a un accident d’endur-se, al menys un puntet, però la realitat és que tot i tenir la pilota i acostar-se, els de Sarabia no acabaven de generar ocasions clares més enllà d’alguna aïllada, com un xut de Petxa. Però quan millor estava l’equip, pam, un altre cop, ara en forma d’expulsió amb doble groga de Samper a 20 minuts pel final.

Tot i estar amb un menys, l’FC Andorra s’ha bolcat en atac, deixant lògicament espais al darrere, i el Racing ha estat a punt d’aprofitar-ho, com amb una ocasió d’Arana que ha tret Ratti. I al final, en l’ocasió menys clara de totes, el Racing ha acabat de sentenciar el partit gràcies a Alves, que ha tocat una pilota dins de l’àrea petita després d’un xut llunyà per sorprendre a Ratti. Els de Sarabia encara han seguit anant, sense èxit, a pel gol, però la victòria i els tres punts s’han acabat quedant a Santander.

tracking