Verdú segueix enlluernant

L’esquiador de la FAE torna a demostrar el seu gran estat de forma amb una cinquena plaça a Alta Badia

Verdú celebrant l'espectacular baixada a Alta Badia.AGENCE ZOOM / C. PALLOT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Joan Verdú segueix enlluernant i ahir va tornar a demostrar el seu excel·lent estat de forma amb una cinquena posició a la segona Copa del Món de gegant de la temporada, celebrada a l’estació italiana d’Alta Badia. El podi de la setmana anterior a Val-d’Isère va garantir-li un millor dorsal, el 13, i l’esquiador no va desaprofitar l’oportunitat i va marcar-se una excel·lent baixada amb un temps d’1’16”53 que va deixar-lo sisè a 1”70 de Marco Odermatt, a 1”39 del croat Filip Zubcic, segon, i a 1”34 del l’austríac Marco Schwarz, que tancava les posicions de podi després de la primera mànega. També van acabar per davant de Verdú l’eslovè Zan Kranjec i el gal Alexis Pinturault.

A la segona baixada, l’esquiador sortia amb el dorsal 25 i va tornar a treure el seu millor esquí amb un temps d’1’15”37 (va acabar sent el cinquè registre de la segona mànega), que va donar-li un registre combinat de 2’31”90 que va situar-lo com a líder provisional, i que li assegurava, com a mínim, la sisena posició. Just darrere seu va baixar el gal Alexis Pinturault, que no va poder-lo superar, i després van fer-ho Kranjec, Schwarz, Zubcic i Odermatt, superant el registre de Verdú, que va acabar sent cinquè. L’esquiador de la FAE va cloure a 2”67 d’Odermatt, que es va acabar enduent el triomf amb una segona baixada espectacular, i a tot just quatre dècimes de l’eslovè Zan Kranjec, que va acabar tancant el podi.

La cinquena posició d’ahir a Alta Badia (on l’esquiador tenia els seus millors resultats en Copa del Món fins al podi de la setmana passada amb dues 12es posicions) farà que Verdú es mantingui entre els millors a la general de la Copa del Món de gegant, on és quart amb 105 punts. Odermatt, amb 200 punts gràcies a les seves dues victòries, és líder, amb Schwarz i Zubcic empatats en segon i tercer lloc. A més, Verdú tambéva pujar una posició a l’start list, que determina les posicions per al sorteig, i ara ja és 14è.

Després de la cursa, Verdú va assenyalar que “és un resultat increïble, igual de bo per a mi que el de Val-d’Isère, perquè he demostrat un esquí boníssim”, i va agregar que “hi ha moltíssima pressió en aquest tipus d’esdeveniments, estàs rodejat de grans estrelles, olímpics... tot de campions i veure’t allà no és una situació fàcil, encara que la segona mànega, conforme l’he encarat, crec que té un valor important”. L’esquiador, a més, va afirmar que “els primers han estat molt superiors avui, així és la cursa i, a més a més, la distància que hi havia al podi des de la primera mànega, en què he comès un petit error, ja era molt elevada, però en tot cas he sortit a fer una bona segona, així ha estat i estic megacontent del resultat”. I va cloure que “és una barbaritat parlar d’aquests resultats a la Copa del Món quan fa un mes estava en una llitera a l’hospital sense poder pràcticament ni caminar. Així que, més feliç, impossible”.

Verdú tindrà avui una nova cita de la Copa del Món de gegant, també a Alta Badia. L’esquiador arrencarà amb el dorsal 12 a partir de les 10.00 hores i en cas de classificar-se disputarà la segona mànega des de les 13.30 hores.

CANDE, ‘OUT’ A VAL-D’ISÈRE

Qui no va tenir tanta sort va ser Cande Moreno, que no va poder completar el supergegant de la Copa del Món de Val-d’Isère. L’esquiadora arrencava amb el dorsal 57 de 58 competidores en una pista amb unes condicions ben dures, i és que 26 de les participants no van acabar. Moreno va arrencar bé, marcant el tercer millor temps al primer punt cronometrat, però després va entrar massa directa en una de les portes, va perdre la línia i ja no va poder completar el traçat, que va veure la victòria de la italiana Federica Brignone.

A la Copa d’Europa d’eslàlom de Val di Fassa (Itàlia), ni Axel Esteve ni Bartumeu Gabriel van acabar. En el cas d’Esteve, arrencava amb el dorsal 66 i va marcar el 28è millor temps al primer parcial, però no va completar el traçat a la primera mànega, igual que Bartumeu Gabriel, que sortia amb el dorsal 95 i que tampoc va poder arribar a la meta. Tots dos tindran demà una nova Copa d’Europa a Obereggen (Itàlia).

A més, Xavi Cornella va ser 29è a l’eslàlom del Nacional de Geòrgia en una cursa en què Àlex Rius, Marc Fernández i Álvar Calvo no van acabar. A la cursa femenina, Carla Mijares va finalitzar vuitena.

ESTEVE TORNA A FREGAR ELS PUNTS I PUIG ACABA EN ONZENA POSICIÓ

Irineu Esteve va tancar la Copa del Món d’esquí de fons de Trondheim amb una 37a posició i quedant, de nou, a tocar dels punts. El fondista disputava ahir la cursa de 10 quilòmetres clàssics amb sortida en intervals i va acabar amb un registre de 26’15”9, a 1’32”8 del vencedor, el noruec Johannes Hoesflot Klaebo, i a tot just 12 segons de la 30a posició, l’última que donava punts. Esteve tanca així el primer bloc de la Copa del Món i ara se centrarà a preparar el gran objectiu de la temporada, el Tour de Ski, que es disputarà del 30 de desembre al 7 de gener vinent. A més, Roger Puig va ser 11è al segon descens de la Copa del Món de Saint-Moritz d’esquí paralpí. Després d’haver estat desè dissabte, ahir va finalitzar a dues dècimes del Top 10.

tracking