El MoraBanc es queda a la riba

L’equip tricolor fa un bon partit, però encaixa la setena derrota consecutiva a València

El tricolor Mihajlo Andric en una acció del partit, ahir.VALÈNCIA BASKET

Un feridor parcial en contra de 19 a 3 en el darrer quart va fondre les opcions del MoraBanc Andorra a la Fonteta. L’equip tricolor gaudia d’un +10 (66-76) a l’inici de la mànega definitiva, però un seguit de decisions arbitrals més que dubtoses i, novament, errades terminals en moments cabdals va obrir la porta al partit a un València Basket que es va moure incòmode i curtcircuitat durant més de tres quarts de l’enfrontament (86-82). Jean Montero amb 19 punts, quatre assistències, set recuperacions, 32 de valoració, i Maric –15 punts, set rebots i 17 de valoració– van ser els sostenidors d’un MoraBanc que va tornar a competir en una de les pistes Top de l’ACB, però a qui els maleïts detalls van tornar a deixar a la riba, sense resposta i amb el jou de la setena derrota consecutiva.

L’equip tricolor va arribar a la primera aturada conquerint la Fonteta, amb una sortida d’11 a 18, un Maric imperatiu, treballant bé el rebot i defensant a la perfecció els bloquejos directes. Només dos triples consecutius van permetre al València maquillar fins al 19 a 20. El conjunt d’Àlex Mumbrú seguia incòmode, agafat a les aportacions des del perímetre per no descarrilar, i el MoraBanc mantenia precintada la defensa i un joc fluid i els punts de Maric, un còctel guanyador que va permetre al grup de Lezkano arribar als vestidors amb avantatge (32-38). Al tercer quart el València va començar a treure el cap i saber gestionar els moments de dubte dels tricolors. Brandon Davies, Jones i Robertson aprofitaven l’avinentesa i les segones jugades per posar-se per davant amb un parcial d’11 a 4 de sortida (43-42). La diferència la va saber eixugar el MoraBanc amb un 0 a 10 que portava el segell de Jean Montero i el València, que va apujar el volum en joc i duresa, es va encomanar als 10 punts de Davies i les ràfegues de Puerto i López-Aróstegui per no llençar la clau al riu i mantenir les constants vitals (61-65). Arribats a la sortida del darrer quart i amb l’escenari a favor amb el 66 a 76, l’equip taronja va edificar la remuntada amb un primer parcial de 7 a 1 i que va obligar Natxo Lezkano a refredar el partit a falta de 3’48” (73-77). Una tècnica a Montero i altres discutides decisions de Caballero, Fernández i Ríos –que s’ho facin mirar– van abocar a un final ajustat que a Llovet, a falta d’1”23 i amb 80 a 79, se li va escapar de les mans. El capità va llançar al ferro un llançament sense oposició sota la cistella i els dos tirs lliures posteriors a la falta que va rebre van anar a l’aigua, i el València no ho va desaprofitar.