L'FC Andorra rep al Nacional l'històric Espanyol

L’FC Andorra viurà el partit més excitant del curs amb la visita a l’Estadi Nacional d’un històric com l’Espanyol

L'FC Andorra rep al Nacional l'històric Espanyol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En la incipient etapa a l’elit de l’FC Andorra, l’equip tricolor ha pogut gaudir del privilegi d’enfrontar-se i de rebre al país històrics del futbol espanyol com el Saragossa, l’Sporting de Gijón, Las Palmas o el Celta de Vigo –a la Copa del Rei–, però el repte d’aquesta tarda a l’Estadi Nacional (16.15 h) és d’aquells que fan veritable patxoca i que provoquen una munió de papallones a l’estómac. Jugar contra l’Espanyol esdevé un premi per a la plantilla tricolor, que afronta el partit més il·lusionador de la temporada, acumulant quatre jornades consecutives puntuant.

L’entrenador de l’Andorra, Eder Sarabia, va explicar que “és un partit històric per a nosaltres, per al club i per al país, i el volem viure al màxim. Estem molt il·lusionats i esperem que sigui un dia per recordar molt de temps”. L’Espanyol té l’obligació d’aconseguir el retorn a Primera Divisió i arribats gairebé al meridià del campionat no sembla estar complint les expectatives. Arriba descavalcat de les places d’ascens directe, és quart amb 32 punts i lluny de l’RCDE Stadium, amb Luis García i ara amb Luis Miguel Ramis, li està costant molt competir. “Guanyar i jugar bé a fora de casa els costa a tots”, va apuntar Sarabia. “Juguem contra un equipàs i ho hem de tenir tot controlat al detall. L’Espanyol pot jugar al que vulgui i sempre serà molt perillós, tant si ens colla a dalt o es replega o si vol jugar la pilota. Estem preparats i tenim recursos per poder-lo contrarestar perquè la inèrcia no serà lineal i hi haurà moltes alternatives”, va explicar l’entrenador tricolor. El conjunt blanc-i-blau es presenta amb baixes importants, com les dels lesionats Nico Melamed i Cabrera, i el sancionat Calero, que fa que Ramis hagi d’improvisar amb un eix central format per Sergi Gómez i Gragera, que és migcampista. “Només Sergi Gómez ja té més partits a Primera Divisió que tots nosaltres”, va tancar Sarabia en ser qüestionat si l’absència de Calero i Cabrera podia ser un punt a favor per a l’Andorra. “Tenim la capacitat i confiança de poder guanyar un dels equips més històrics de Primera Divisió, però per aconseguir-ho necessitarem el nostre millor nivell i estar enfocats exclusivament en nosaltres. Volem viure un dia molt bonic i aprofitar el bon moment de joc i resultats que tenim davant, segurament, la millor plantilla de la categoria”, va asseverar l’entrenador tricolor. Per al partit d’aquesta tarda, on s’espera un ple absolut a l’Estadi Nacional amb més de 700 aficionats periquitos, l’Andorra tindrà la baixa de Sergi Samper per sanció i la coneguda de llarga durada d’Almpanis.

Luis Miguel Ramis, entrenador de l’Espanyol, va comentar que l’Andorra “té una proposta de joc i unes intencions molt definides. Està bé, ho fa bé i ens exigirà molt, com tots els rivals”. Finalment, va remarcar que la plantilla de l’Espanyol no té cap motivació especial per enfrontar-se a un club que té com a màxim accionista Gerard Piqué, que estarà present al Nacional.

UN ESPANYOL AMB URGÈNCIES

Quique iglésias, Cadena COPE L’Espanyol arriba amb molta necessitat a Andorra. Els dos darrers desplaçaments van ser horribles –no guanya a fora des del 5 d’octubre– i té l’obligació de guanyar els sis punts que queden fins a final d’any. A més dels dubtes tindrà baixes importants, com les dels dos centrals titulars, Calero i Cabrera, i aterra al Principat molt pressionat per la situació i no li val ni tan sols empatar. El partit contra l’Andorra posarà a prova no tan sols l’equip, sinó també el tècnic, Luis Miguel Ramis, que quedaria tocat.

tracking