Cande Moreno, 41a a l'assaig de Val-d'Isère

L’andorrana, que avui fa el descens, marca +3”40 del millor registre i tasta l’exigència de la pista

Cande Moreno disputarà avui el descens de la Copa del Món de Val-d'Isère.ALAIN GROSCLAUDE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cande Moreno va marcar el 41è temps al primer entrenament oficial de la Copa del Món de velocitat de Val-d’Isère. L’andorrana, que va tastar una pista molt exigent, llarga i on es pot agafar molta velocitat, va fer +3”40 respecte al milor temps, en un assaig celebrat en unes molt bones condicions de visibilitat i pista. El tècnic, Simon Bastelica, va explicar que “ha estat un bon dia, amb molt bones condicions. La pista era exigent i era difícil per a les esquiadores, amb velocitat, llarga, una pista no gaire llisa, i la Cande ha estat bé, amb molt bona actitud. Avui [per ahir] no ha corregut amb els esquís de cursa i la veig molt bé per demà [per avui]”. Moreno competirà aquest matí en la prova de descens i demà farà el supergegant.

D’altra banda, ahir es va celebrar a Alpe Cermis (Itàlia) un gegant NJR amb la presència d’Íria Medina, Jordina Caminal i Clàudia Garcia, amb victòria de Medina, segona posició de Caminal i millora de punts important per a les dues.A la primera mànega, Medina feia el millor crono i Caminal acabava a 0”33 de la seva companya. Clàudia Garcia, per la seva part, era 15a a 2”19. A la segona mànega, Garcia no podia acabar i Medina sortia a totes. L’andorrana guanyava la mànega i també la cursa amb un temps final d’1’50”31. Caminal, per la seva part, assolia el quart temps de la segona mànega i mantenia la segona plaça amb +2”21 respecte a Medina. Tercera va ser l’espanyola Blanca Bagaria a 3”11. Amb aquest resultat, tant Medina com Caminal van aconseguir millorar punts. Medina en tenia 32,32 i ahir en va marcar 30,81, mentre que Caminal va fer molts millors punts que els seus actuals 69,68, amb 51,04. També es va fer la cursa masculina, amb presència de dos esquiadors sub 19 de l’EEBE. Eric Ebri va ser 21è amb +4”80, mentre que Pirmin Estruga va acabar 29è amb +6”93.

Finalment, Pere Cornella, que és a Santa Caterina disputant la Copa d’Europa de velocitat, va competir al descens, sumant així experiència i quilòmetres de qualitat en una competició amb molt bon nivell. El guanyador va ser l’austríac Stefan Riereser, amb 1’22”94, en una cursa en què el treball de Cornella consistia a afegir l’experiència pròpia de competir a una Copa d’Europa amb part dels especialistes de velocitat del continent. Va ser 95è amb un crono d’1’28”42.

ROGER PUIG, A PUNT PER AL DESCENS DE SAINT-MORITZ

La Copa del Món de paralpí va viure ahir el primer dia d’entrenament de descens a Saint-Moritz (Suïssa), on es va fer només una sessió, ja que la neu estava encara massa tova. Roger Puig va començar a agafar les sensacions a la pista de cursa i avui i demà disputarà les dues cites. L’esquiador va comentar que “ha estat el primer dia amb una mà, agafant sensacions noves. Hem provat línies i la velocitat. És un descens molt, molt maco, en una pista mítica, així que estem molt contents i ens sentim molt preparats per a les dues curses”.

tracking