Acord per l'estadi de l'Andorra a la Borda Mateu

L’FC Andorra i els propietaris dels terrenys de la Borda Mateu tanquen l’acord per a la construcció del nou estadi

Els terrenys de la Borda Mateu.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’FC Andorra i la família Maestre, propietària dels terrenys de la Borda Mateu, han arribat a un acord gairebé total per projectar la construcció del nou estadi del club tricolor i només resta la signatura, que es durà a terme en els pròxims dies. La infraestructura tindrà un cost aproximat d’entre 40 i 50 milions d’euros, el període de concessió per part de la propietat serà de 50+10 anys i la durada dels treballs per aixecar la instal·lació s’estima entre dos i tres anys.

Les converses entre l’FC Andorra, el Govern i els altres actors implicats segueixen les passes adients i tot sembla encaminar-se a arribar a bon port, per tal d’enllestir un projecte que englobaria, inseparablement, l’estadi de futbol on jugaria l’equip d’Eder Sarabia i l’espai multifuncional annex, per tal d’obtenir la sostenibilitat i la viabilitat econòmica necessària per al projecte. Així, un cop arribats a l’acord comercial amb la propietat de la Borda Mateu i a falta de la signatura, en les pròximes setmanes hi haurà una nova trobada entre el Govern i la cúpula de l’Andorra per presentar i explicar tots els detalls del projecte i per exposar els compromisos que s’han de tancar amb la resta d’actors. Entre aquests compromisos hi ha la gestió del multifuncional, quin percentatge econòmic aniria en la cessió i si el Govern destinarà una part a la construcció del projecte. A més de l’estadi –que es vol que tingui un aforament de 6.000 espectadors, mínimament ampliable– i el multifuncional també es vol construir una zona de restauració i altres serveis que aniran destinats a augmentar la rendibilitat.

UN ANY MÉS AL NACIONAL

En aquest sentit, la llum verda gairebé definitiva per a la construcció del nou estadi de l’FC Andorra porta, de retruc, el fet que el club tricolor seguirà jugant amb total seguretat la temporada vinent a l’Estadi Nacional. L’entitat ja disposa del vistiplau de LaLiga –la patronal està al corrent de l’estat de la situació i de l’especificitats del club tricolor–, del VPC –que sempre ha estès la mà a l’equip de futbol també de forma pública–, de la Federació Andorrana de Rugbi (FAR) i del Govern, que roman només en espera de la trucada del club per conèixer amb detall el projecte definitiu. És sabut que el conveni de l’ús de l’Estadi Nacional conclou el juny de 2024, però la intenció és poder-ho ampliar any a any i sempre depenent de com avancin les obres del nou estadi.

LA PLANTILLA PATIRÀ ALGUNS CANVIS AL MERCAT D'HIVERN

La imminent obertura del mercat d’hivern comportarà entre dos i tres canvis en l’actual plantilla de l’FC Andorra. Tal com va explicar el Diari, la direcció esportiva porta un temps pentinant el mercat per reforçar l’equip de cara a la segona volta del campionat, concretament a la part ofensiva, i Eder Sarabia disposarà de dos reforços –un extrem i un davanter golejador– i un tercer per al mig del camp. El club, però, es troba lligat pel límit salarial per abordar les tres incorporacions i la fórmula que ho podrà permetre seran les tres baixes que es produiran, entre les quals un central i un extrem, i es busquen tres cessions que puguin oferir un rendiment immediat.

Els terrenys de la Borda Mateu on es projectarà el nou estadi de l'FC Andorra.

tracking