Confiança total en Lezkano tot i les derrotes

El director general del MoraBanc Andorra, Francesc Solana, es mostra tranquil, tot i les sis derrotes seguides

El MoraBanc Andorra va encaixar contra l'Unicaja la sisena derrota consecutiva.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra va patir dissabte davant l’Unicaja Màlaga la sisena derrota consecutiva a la Lliga ACB. Una dinàmica preocupant que té certs matisos, però que no deixa l’equip tricolor en posicions de descens –que ocupa el despenjat Zunder Palència i que marca el Breogan– gràcies al bàsquet average. I aquesta és la millor de les notícies. Malgrat la perillosa inèrcia, amb l’equip ancorat en quatre triomfs des de fa un mes i mig, la cúpula del club tricolor es mostra serena, defensa cegament tota la feina que s’està fent i mostra una confiança aferrissada cap al tècnic, Natxo Lezkano.

El director general i esportiu de l’entitat, Francesc Solana, explica al Diari que “sí que estem preocupats, ésclar, però no tenim la sensació que tot sigui un desastre. Confio cegament en la feina que s’està fent perquè ens acabarà donant bons resultats per aconseguir l’objectiu de la temporada, que no és cap altre que la permanència”. “L’únic que m’amoïna ara”, afegeix Solana, “és que les derrotes afectin mentalment el treball diari”. El dirigent tricolor destaca que “l’equip juga bé i competeix molt bé, però ens està faltant obtenir resultats. Després de guanyar a casa contra el Baskonia no vam estar bé a Tenerife, però la resta de partits que hem jugat des d’aquell dia hem tingut opcions en tots. Ara bé, tot i que és clar que no es va fer suficient per guanyar, l’equip ha anat en línia ascendent”. I és que de les nou derrotes del MoraBanc només en dues l’equip no va acabar de competir [Bilbao i Tenerife] i, en les altres set [Breogán, Barça, Manresa, Granada, Reial Madrid, Girona i Unicaja] el grup de Lezkano va mantenir opcions gairebé fins al final dels partits. “És clar que acumular sis derrotes consecutives no ajuda, però l’equip ara és molt millor que fa sis setmanes i contra l’Unicaja crec que es va jugar la millor primera part de la temporada”, assenyala Solana. Per al director tècnic, “ens està faltant una mica d’encert a la línia de tres i als tirs lliures, que són una mica el termòmetre de la confiança de l’equip”. Les quatre victòries del MoraBanc aquesta temporada van arribar al Poliesportiu d’Andorra contra el Zunder Palència i tres de manera consecutiva: a casa contra Obradoiro –en la recordada remuntada de 21 punts quan faltaven set minuts per al final– a Badalona contra el Joventut i a la bombonera davant del Baskonia.

SEGURETAT AMB LEZKANO

Travessar moments de dubte i estar immersos en dinàmiques negatives sempre poden abocar a decisions compromeses. Sense anar més lluny, la direcció del MoraBanc Andorra va decidir prescindir d’Ibon Navarro el gener de 2022, després d’un mal inici de lliga –0 de 4– i de cinc derrotes consecutives, un curs que va acabar amb el descens a la LEB Or. Ara bé, el projecte actual, liderat per Natxo Lezkano –renovat fins al 2025– manté totes les garanties per a Solana. “La confiança en Natxo Lezkano és absoluta i hem de seguir. No podem pensar més enllà del següent partit i ni poso en qüestió la seva continuïtat”, afirma amb contundència. Finalment, el dirigent tricolor reconeix que hi ha jugadors que no es troben al seu millor nivell i explica que “això passa al llarg d’una temporada i tots els jugadors passen per alts i baixos i hem de tenir present, ara, que dos jugadors molt importants estan lesionats, com Tyson i Okoye. No volem posar excuses, però, és clar, les circumstàncies són les que són”.

EL CLUB NO TÉ PREVIST FITXAR A CURT TERMINI

L’actual rotació de jugadors no patirà cap variació a curt termini, tot i les lesions de Tyson Pérez i Okoye. El director general del MoraBanc Andorra explica que “sempre s’està atent al mercat, durant tota la temporada, i valorant qualsevol contingència, però és molt complicat”. Solana afegeix que “es fa difícil trobar al mercat jugadors de qualitat i que ara mateix et vinguin a marcar la diferència. Fa temps que estem mirant i si veiem que hi ha una oportunitat de mercat que pogués millorar l’equip, evidentment, li donaríem una volta”.

tracking