L'Andorra treu un punt en un duel boig (2-2)

L’FC Andorra empata a Eibar en un duel en què s’avança, surt escaldat per moments, i acaba mereixent el triomf

Els jugadors de l'Andorra celebren el segon gol, ahir al camp de l'Eibar.FCA

Un puntet amb gust de poc, o molt. Qui ho sap. La realitat és que l’FC Andorra va empatar 2-2 al camp de l’Eibar en un duel boig en què hauria pogut sortir escaldat, o on hauria pogut acabar guanyant. Els tricolors es van avançar als cinc minuts, van veure com els bascos remuntaven abans del descans, i van dominar a partir del 60 quan van passar a jugar amb un més. En definitiva, tres sortides seguides sumant que demostren que aquest equip, a domicili, per fi ha canviat.

L’equip va arrencar valent i tenint la primera als 20 segons amb un tir de Molina, i va posar-se al davant amb tot just cinc minuts després que Iker Benito aparegués al segon pal per rematar una centrada mil·limètrica de Petxa. Els tricolors estaven elèctrics, movent ràpid la pilota i sent profunds, i van tenir el segon amb un parell d’arribades. Però de sobte, passat el primer quart d’hora es van fondre els ploms i els de Sarabia van perdre el domini de la pilota i els va començar a tocar treure aigua de la barca amb un Eibar bolcat a pel gol com si fos el minut 90. I si tens la qualitat que tenen els bascos, el més normal és que acabin arribant. Primer va ser l’empat de Stoichkov, que va entrar sol a la frontal de la petita superant Pampín per rematar una centrada de Cristian, i poc després va arribar el segon, obra de Samper en pròpia. L’Eibar n’havia tingut de molt clares enmig, però la diana, tot i ser totalment merescuda pels mèrits d’uns i altres, va acabar arribant en una jugada d’infortuni després d’una errada del català controlant una passada de Dani Martín dins de l’àrea pròpia. I encara gràcies. Perquè la sensació era que l’Eibar en podia fer un altre en qualsevol moment, però per sort ja no va fer-ho abans del descans.

A la represa la història no va canviar gaire, amb la pilota i les arribades, algunes de ben clares per als locals, davant d’uns tricolors perduts que no acabaven d’entendre del tot bé què passava. Però de sobte, l’FC Andorra va tornar a entrar de ple al partit, no per accions pròpies, sinó per l’expulsió absurda de Sergio després de veure dues grogues en un minut. Això va esperonar, evidentment, els de Sarabia, que va cremar totes les naus traient Nieto i Scheidler a jugar junts, i que precisament van fabricar l’empat. El francès va xutar a la mitja volta, i la pilota va tocar la mà d’un defensor de l’Eibar. L’andalús no va fallar des del punt de penal i els tricolors van bolcar-se amb més de deu minuts per endavant buscant els tres punts. I no van quedar-se’n lluny, primer amb un tir d’Ivan Gil que va treure Zidane, i després amb una rematada mossegada de Scheidler. Al final, un punt per a cadascú abans del partit de l’any: la visita de l’Espanyol al Nacional.

DESTACATS

IKER BENITO

GOLEJADOR

Va obrir el compte anticipant-se al seu marcador, i va ser molt incisiu per la banda.

SCHEIDLER

OPORTÚ

Va sortir amb l’equip bolcat a l’atac, i un xut seu va provocar el penal que va suposar l’empat.

NIETO

VALENT

No li va tremolar el pols, ni molt menys, i va anotar el penal que va donar un punt a l’equip.

Els jugadors de l'FC Andorra celebren el gol de l'empat.