Verdú podrà disputar el gegant de Val-d'Isère

L’esquiador podrà disputar finalment demà el gegant del circuit mundial a França

Joan Verdú ha de determinar si anirà a Val-d'Isère.ALEXIS BOICHARD / AGENCE ZOOM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Joan Verdú podrà disputar finalment la Copa del Món de gegant a Val-d’Isère (França) prevista per a demà. Tot i la incògnita de les últimes setmanes per la lesió que va patir després de la primera cita del circuit mundial a Sölden durant un entrenament, l’esquiador ha pogut completar finalment la recuperació i estarà al portilló de sortida de l’estació gal·la. Verdú va patir un trencament parcial de grau dos del tendó conjunt del semitendinós i bíceps femoral en la inserció proximal de la cama dreta durant una sessió preparatòria al Centre de Tecnificació d’Ordino a principi de novembre, però després d’una carrera contrarellotge per poder completar la recuperació, l’esquiador i el seu equip tècnic consideren que el seu estat de forma és idoni per afrontar la cursa.

Verdú va manifestar que “ha estat una carrera contrarellotge per recuperar no el més ràpid possible, però sí el millor possible”, i va agregar que “han estat cinc setmanes dures i intenses, però ha anat molt bé i estem tots una mica sorpresos”. A més, l’esquiador va assenyalar que “em noto molt bé, hem provat de menys a més i ha anat molt bé i hem decidit participar a Val-d’Isère, i no només hi participaré, sinó que podré ser competitiu”. Per últim, va cloure que “la part física, mèdica i de rehabilitació ha donat el vistiplau i certes garanties de no assumir un risc gaire elevat, així que anirem a donar-ho tot”.

PRIMERA CURSA DE MORENO

Per la seva banda, Cande Moreno disputarà avui la primera de les tres curses de la Copa del Món de St. Moritz amb un supergegant. L’esquiadora va fer ahir el segon i últim entrenament de descens a l’estació suïssa, on va ser 58a a 3”65 del millor registre.

Sobre la prova d’avui, el tècnic, Simon Bastelica, va assenyalar que “ens falta una mica de ritme. Serà un dia més per fer quilòmetres i obtenir experiència”, i va afegir que “no hem d’anar tant buscant un resultat, sinó tenir la bona actitud per anar adquirint el nivell de cara al descens”. A més del supergegant d’avui, demà tindrà un descens i diumenge un altre supergegant.

tracking