La selecció tanca la Lliga de les Nacions amb un empat a casa

La selecció femenina tanca la Lliga de les Nacions amb un empat contra Moldàvia

La selecció va tancar la Lliga de les Nacions amb un empat contra Moldàvia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La selecció femenina va tancar la seva primera participació en la Lliga de les Nacions amb un empat sense gols contra Moldàvia que va servir perquè les tricolors acabessin en tercer lloc. Si bé és cert que les futbolistes de José Antonio Martín van poder cloure la lligueta amb bon peu i tallar la mala ratxa de quatre derrotes seguides, la veritat és que el combinat nacional va fer mèrits de sobres per endur-se el triomf a l’Estadi Nacional en un matx que va dominar, en què va tenir les ocasions més clares amb dos pals. Amb l’empat, les tricolors van evitar l’últim lloc i van cloure terceres amb quatre punts.

El duel va arrencar amb una Andorra valenta, dominant la pilota i tancant a la seva pròpia àrea les moldaves. Tot just s’havia acabat d’arribar al primer minut quan les de José Antonio Martín van tenir la primera arribada tímida, demostrant el domini tricolor, davant d’una Moldàvia que a poc a poc va provar d’avançar línies. La selecció va tenir el primer abans d’arribar al quart d’hora, primer amb una falta centrada per Marina Fernández a la qual no va arribar ningú per ben poc, i després amb un xut que va engaltar Erica que es va estavellar en una defensora, i Moldàvia responia, sobretot amb Tabur, i també amb un xut de Toma atrapat per Luna en dos temps. El duel va entrar en una fase d’anada i tornada que va coincidir amb les millors ocasions de les del Principat amb dos pals d’Erica. Primer va ser amb un xut llunyà que va estavellar-se a la fusta en un rebuig que va caure-li a Míriam Tizón, que no va estar encertada quan ho tenia tot per marcar, i la jugada següent va tornar a ser qui va enviar una pilota al travesser amb un nou xut des de la frontal. Moldàvia no va quedar-se enrere i també va tenir les seves, com en un tir de Tabur que també va anar a la fusta. Però el marcador ja no es va moure i va arribar sense gols al descans.

A la represa, Andorra va seguir dominant la pilota, però la primera arribada va ser una rematada de Cojuhari a la sortida d’un córner, contrarestada poc després per un xut de Tizón que va atrapar Panova. Martín va moure la banqueta donant entrada a Júlia Domingo i Noe Gallinat (acabades d’arribar de jugar amb la sub 17), i abans a Ruzafa a la recerca de seguir mantenint el ritme. Però tot i que no va seguir, el que sí que ho van fer van ser les ocasions, com en un xut de Morató després d’un contracop, o en una falta llunyana d’Erica que va treure la portera. Andorra va acabar el partit bolcada a l’atac, però el gol ja no va arribar i es va haver de conformar amb l’empat.

"CREC QUE AVUI HEM ESTAT SUPERIORS AL CAMP"

José Antonio Martín, el seleccionador nacional va manifestar sobre l’empat amb què la selecció femenina va tancar la Lliga de les Nacions que “crec que avui hem estat superiors sobre el camp”, i va agregar que “hem tingut les ocasions més clares i la solidesa defensiva, d’aquí el resultat”. A més, el tècnic va destacar que “potser ens ha faltat finor als metres finals, però no es pot demanar més a l’equip perquè han guanyat tots els duels i han fet un partidàs”. Per la seva banda, la capitana, Marina Fernández, va dir que “hem tingut les més clares, defensivament hem estat molt sòlides i per a nosaltres qualsevol victòria o empat és tot un mèrit perquè juguem contra equips que estan per sobre al rànquing”.

tracking