Futbol

L'FC Andorra es retroba amb la victòria (1-0)

Els tricolors s’han imposat a l’Osca amb un gol de Samper al 89

L’FC Andorra s’ha retrobat amb la victòria després de cinc partits gràcies a una victòria per la mínima (1-0) contra l’Osca amb un gol de Samper al minut 89. En un nou partit amb superioritat tricolor, però sense pólvora en atac, els d’Eder Sarabia han hagut d’apurar fins al tram final per sumar la victòria i trencarà la mala dinàmica de resultats. A més, amb el triomf contra un rival directe, els tricolors agafen ja cinc punts de marge respecte al descens.

El duel ha arrencat amb el guió previst amb la pilota pels tricolors i amb arribades a una i altra banda, tot i que sense ocasions perilloses. La primera rematada ha estat per l’FC Andorra, amb una rematada d’Álex Calvo a la sortida d’un córner en curt, però el porter aragonès ha pogut treure la pilota sobre la línia. Els de Sarabia anaven madurant el gol, i l’Osca buscava intentar sorprendre a la contra, però sense èxit, i és que han estat els tricolors qui han tornat a tenir el gol, de nou en botes de Calvo, que ha provat una jugada maradoniana per la dreta que ha acabat amb una forta rematada que ha pogut treure Álvaro Fernández en un duel que ha arribat sense gols al descans.

A la represa, ha arrencat avisant l’Osca amb un tir de Javi Mier des de la frontal, però la rematada ha sortit molt desviada. Més enllà d’aquesta opció aïllada, el domini seguia sent tricolor, amb l’equip provant de fer mal també amb la pilota aturada, però sense gaire èxit, a falta d’un puntet final de finor per poder obrir el marcador. Sí que ha estat més clara una nova arribada visitant al minut 60 amb un tir de Joaquín des de la frontal que s’ha enverinat després de tocar en un defensa.

Sarabia ha buscat una reacció des de la banqueta canviant algunes peces, però l’equip no s’acabava de mostrar fluid en atac més enllà d’alguna acció aïllada com un xut llunyà de Pampín massa tou i centrat que ha atrapat Álvaro sense problemes, o una nova arribada de Calvo, en aquest cas amb un tir des de la frontal que ha sortit fregant el pal, mentre que els aragonesos buscaven fer mal en velocitat amb Joaquín per l’esquerra, o amb una pilota a dins de l’àrea per Kento que Dani Martín ha pogut atrapar.

El partit transitava cap a un nou 0-0, o encara pitjor, cap a un 0-1 en alguna acció aïllada. Però el món al revés, en una acció d’estratègia, els tricolors han fet un gol d’or. Álvaro Martín ha posat amb un guant una falta lateral, i ha aparegut Samper a la rematada per fer embogir a l’Estadi Nacional. L’Osca s’ha volcat a l’atac, però el marcador ja no s’ha tornat a moure, i l’FC Andorra ha tornat a guanyar després de cinc partits sense fer-ho.