El MoraBanc té més bones sensacions que resultats

El MoraBanc creix en competitivitat i cohesió, però la dinàmica de resultats el pot començar a condicionar

El pivot del MoraBanc Felipe dos Anjos en un acció amb Musa, jugador del Reial Madrid.ACB PHOTO / P. CASTILLO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La derrota al WiZink Center contra el Reial Madrid va ser d’aquelles que, atenent la competitivitat que el MoraBanc Andorra va exhibir al recinte de Goya, deixa, com a mal menor, un pòsit agradable i la certesa que contra els més grans l’equip tricolor sembla respondre. Les bones sensacions, però, contrasten amb la dinàmica de resultats de l’equip de Natxo Lezkano, que contra el Madrid va encaixar la quarta derrota consecutiva i es troba ancorat amb les quatre victòries que tenia facturades a la jornada set. Tot i la inèrcia negativa i l’imminent calendari que el MoraBanc ha d’afrontar fins al final d’any natural –Girona, Unicaja, València, Gran Canària i Saragossa–, el vestidor es mostra tranquil i convençut de poder girar la truita.

“Les quatre derrotes consecutives [Tenerife, Manresa Granada i Madrid] sí que pesen una mica, però s’ha de tenir en compte que tres partits han estat fora de casa, i un d’ells a la pista del Madrid”, assenyala Rafa Luz. El base portuguès afegeix que “al cap i a la fi només portem 11 partits i són 34. Hem de jugar a casa i a fora contra tots i hem d’obtenir el màxim de victòries com sigui”. Per a Luz, “entrava dins la lògica perdre aquí [al WiZink Center], però ho hem fet amb el cap ben alt i entenent que, de mica en mica, anem creixent i millorant”. El jugador tricolor deixa clar que “a Girona hem d’anar a guanyar i aconseguir-ho. Hem de seguir en la mateixa línia”. El millor jugador i més decisiu a Madrid, pel costat tricolor, va ser Jean Montero. L’exhibició del base dominicà amb 25 punts, sis assistències, cinc rebots i 30 de valoració va permetre al MoraBanc mantenir fins al final alguna opció de triomf davant el conjunt blanc. “Després d’una derrota sempre és bo, almenys, sortir amb bones sensacions, ja que ens motiva per seguir treballant igual i pensar en el proper partit”, va explicar Montero, que va afegir que “estem millorant a poc a poc”, i atribueix a la “motivació” el fet de competir millor contra els rivals més grans –Barça, Madrid o Baskonia– que davant la resta. “Inconscientment, quan jugues contra els millors sempre treus el millor de tu, a diferència de quan jugues contra rivals de perfil més baix. El més important és tenir la mateixa motivació contra tots”, apunta el base dominicà.

Al MoraBanc li resten ara cinc compromisos abans de cloure l’any. Cinc partits també molt durs –tres lluny del Poliesportiu [Girona, València i Saragossa] i dos a casa [Unicaja i Gran Canària]– i on el conjunt tricolor necessita imperiosament sumar algun triomf. El més imminent, el repte de Fontajau, dissabte a les 20.45 davant un Bàsquet Girona amb alguns dubtes i que ha encaixat a la seva pista tres de les cinc derrotes que ha patit. Un compromís contra l’equip de Salva Camps en què no hi seran els lesionats Tyson Pérez, Borg i un Okoye que va caure als tres minuts de partit contra el Madrid amb un esquinç de turmell. Al jugador se li practicaran més proves i avui o demà es podria conèixer l’abast exacte i el temps que romandrà de baixa.

tracking