Lluita sense premi a Madrid (85-76)

El MoraBanc dona la cara al WiZink, però perd contra els blancs

Lluita sense premi a Madrid (85-76)ACB PHOTO / P. CASTILLO

El MoraBanc Andorra ha perdut per 85-76 davant del Reial Madrid al WiZink Center en un duel en què els tricolors han donat la cara tot i les baixes i tenir a davant a l’equip més en forma d’Europa, però on la qualitat individual dels blancs ha acabat decantant un partit en què els homes de Natxo Lezkano han estat en tot moment dins del duel.

No han sortit gaire bé els tricolors, patint moltíssim en el rebot, i veient-se superats en el joc interior fent que els blancs marxessin vuit amunt (17-9). Poc a poc, el MoraBanc ha anat ajustant-se en un inici de partit marcat pels mals percentatges a una i altra banda, i els tricolors han tancat el primer quart 20-16. Un 0-5 de parcial pels de Lezkano ha situat el MoraBanc a només un punt (22-21), però llavors ha aparegut Mario Hezonja, que ha dinamitat gairebé ell sol el partit amb 11 punts consecutius per començar a obrir forat amb la màxima diferència en favor del Madrid (33-24), i obligant al tècnic basc a aturar el joc. El temps mort, però, no ha servit de gaire, i és que el Madrid ha fet un nou parcial de 7-0 per marxar 16 amunt (40-24), però el MoraBanc ha pogut reduir un pèl la diferència i marxar al descans deu avall (43-33).

A la represa el duel ha entrat en un intercanvi de cops entre Causeur i Musa pels blancs i Montero pels tricolors, avui de lila, per deixar el duel 52-44 a l’equador del tercer quart. El Madrid provava de trencar el partit, però el MoraBanc s’hi enganxava com una paparra, i es mantenia deu avall (69-59) a falta dels deu últims minuts. Un 0-6 de parcial amb triples d’Starks i Andric situava els tricolors a només sis punts (73-67) a sis minuts pel final del partit, però un triple de Llull donava aire als madrilenys. Els tricolors seguien lluitant i un triple de Montero els situava a només quatre punts, però Llull, de nou, refredava els ànims amb un altre triple (79-72). Tot i la voluntat, però, els tricolors han col·lapsat en els dos últims minuts amb algunes males decisions en atac, i han acabat caient davant del Reial Madrid.

Jean Montero, amb 25 punts, 6 rebots, 5 assistències i 30 de valoració ha estat el millor dels tricolors.

Més enllà de la derrota, la pitjor notícia ha estat la lesió d’Stan Okoye, que ha hagut d’abandonar el partit al primer quart. L’aler s’ha torçat el turmell, i ja no ha pogut tornar a la pista. El MoraBanc Andorra tancarà dissabte vinent la gira lluny del Poliesportiu amb tres duels seguits fora de casa amb la visita al Bàsquet Girona a les 20.45 hores.