PREMIS

Govern estudia donar subvencions a l'esport femení

'L'esport ens connecta' premia als esportistes del país

Lliurament premis ARA temporada 22/23SFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell ha anunciat en roda de premsa prèvia a la quarta edició de 'L'esport ens connecta' que "s'està estudiant establir unes línies de subvenció específiques per a l'esport femení". Bonell ha declarat que l'objectiu és "corregir un greuge d'infravaloració, d'invisibilitzaciói d'infrafinançament. L'esport és un factor essencial per al desenvolupament d'una vida saludable i no ens podem permetre, com a societat, biaixos de gènere en aquest".

D'altra banda, en la quarta edició de 'L'esport ens connecta', Govern ha premiat els resultats dels esportistes andorrans Jordi Casellas, Marc Gasa, Xavi Cardelús, Arnau Soldevila, Cande Moreno, Ariadna Fernés, Joan Verdú, Roger Puig, Irineu Esteve i Mònica Doria. Durant la gala, també s'ha reconegut als medallistes dels Jocs dels Petits Estats 2023 pels resultats obtinguts a Malta aquest estiu.

L’Agència Andorrana Antidopatge, juntament amb el Govern ha reconegut les federacions d’atletisme, esquí, futbol, judo, karate, natació, muntanyisme i Special Olympics per les accions fetes en el marc del programa 'Compromís amb l'esport' – Joc Net, emprès per la Secretaria d’Estat de Joventut i Esports i l’AGAD.

Reconeixements

Entre els esportistes premiats pels resultats destacats en competicions internacionals s'hi troben Mònica Doria Vilarrubla de la Federació Andorrana de Canoa i Caiac amb 22.000 eurps per haver guanyat la medalla de plata obtinguda a la Copa del Món de la República Txeca. Irineu EsteveAltimiras de la FAE, s'endú 10.000 euros per haver obtingut la 7a posició al Mundial d'Eslovènia.Roger Puig Davi de la FAE ha rebut10.000 euros per haver estat 7è al Mundial d’Espanya.Joan Verdú Sánchez de la FAE ha rebut 7.000 euros per haver resultat 10è al Mundial de França.Ariadna Fenes Areny de la FAM ha rebut 2.000 euros per haverquedat 5a a la Copa del Món d’Àustria.Cande Moreno Becerra de la FAE ha rebut 1.000 euros per haver quedat la 10a classificada a la Copa d’Europa de Noruega.Arnau Soldevila Busquets de la FAM ha rebut 1.000 euros perhaver estat 7è a l’Europeu Skyrace de Montenegro.

tracking