La selecció mereixia més (1-0)

La selecció perd davant Bielorússia amb un gol de Laptsev (83’) i es queda sense un punt que ja assaboria

Marc Vales, en una acció defensiva a l'àrea d'Andorra.FAF / XAVI MIRÓ

Amb una posada en escena més que meritòria i un traçat llarg en molts moments del partit, la selecció va quedar abatuda quan faltaven 10 minuts, en una segona jugada evitable. Després d’un notable exercici de resistència, d’ordre defensiu i de pocs complexos, Andorra va claudicar en una acció gairebé aïllada per un mal refús de Max Llovera i un xut terminal de Laptsev. El grup de Koldo Álvarez de Eulate es va quedarsense el premi d’un punt que ja assaboria davant Bielorússia (1-0).

Sense concedir ni una engruna, ben precintat al darrere amb una línia de cinc folrada i amb el treball també de Marc Rebés i Vales, la selecció va fer la sensació de tenir controlada la situació durant tot el primer acte. La confiança i la seguretat que va aportar a Andorra tenir garantit l’abric darrere i minimitzar Bielorússia, va facilitar que no s’estigués de fer excursions endavant. Álex Martínez va vorejar el perímetre d’Ignatovich amb molta intenció, i la velocitat d’Aláez i Cucu obligava l’equip del tortosí Carlos Alós a estar amb més centrat en defensa del que, segurament, havien suposat. La selecció va opositar amb decisió i un cop de cap pentinat de Márcio Vieira agraint un servei de falta pel perfil dret de Cervós va estar a punt de significar el premi gros. Ho va evitar Ignatovich, amb una mà fantàstica que va deixar els tricolors amb les mans al cap. Abans del descans, Ebong va citar Morozov amb Iker, però el porter andorrà, que tampoc s’estava embrutant gaire, va treure amb el cos i molt ben col·locat el que semblava el gol de Bielorússia. Ja va mudar el paisatge a la represa. Andorra tot i que es va mantenir ferm i amb folre, no tenia gaire més corda en camp rival i Bielorússia anava creixent en superioritat física i amb pilota. Li va costar més al grup de Koldo aparèixer en zones d’influència i tot i que el context semblava dominat, el perill del cop bielorús surava en el desert Estadi Ferenc Puskás. Va arribar al minut 83, amb la fuetada de Laptsev resolent una segona jugada i la selecció ja no va trobar-hi remei. Al tram final i buscant corregir-se amb un gol per empatar, Koldo va canviar el dibuix a un 4-4-2 i va donar l’alternativa al jove Ot Remolins, escumós i descarat en els set minuts que va ser a la gespa. Amb Andorra nedant per intentar arrencar un puntet, al minut 91 Bakhar va estavellar una pilota al travesser després d’una brillant ofensiva de Kontsevoi. Dimarts a les 20.45 h, la selecció tanca la fase a l’Estadi Nacional davant Israel.

LA SUB-19 COMPETEIX PERÒ PERD DAVANT ESCÒCIA (3-1)

La selecció sub 19 va perdre el segon partit de la fase de classificació per al Campionat d’Europa d’Irlanda del Nord, però va tornar a competir de manera notable. Els nois de Jesús Julián Lucendo van caure contra la líder del grup, Escòcia, per 3 a 1, però no va ser fins al darrer quart d’hora que els escocesos van definir l’enfrontament. Wilson va avançar els del Regne Unit al minut 35, Marcel Carrau va empatar per Andorra al quatre de la represa i Sharpe (60’) i Jackson (75’) van sentenciar. La sub 19 tanca la fase dimarts davant Bulgària.

Els tricolors Marc Rebés i Max Llovera en una acció del partit davant Bielorússia, ahir.