Futbol

Autocrítica a l'FC Andorra pels mals resultats de l'equip

La manca de competitivitat en molts moments, clau per a la mala dinàmica que arrossega l’FC Andorra

Sarabia, Vilaseca, Nogués i Cierco sobre la gespa de l'Estadi Nacional.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja ha passat un terç de la lliga de Segona Divisió i l’FC Andorra no acaba de rutllar. Ho demostren els números, però sobretot les sensacions, ja no tan sols les dels partits, sinó també les de després. L’exemple més clar va ser la cara d’Eder Sarabia a la roda de premsa postpartit i també la de després a la petita reunió improvisada que va haver-hi sobre la gespa de l’Estadi Nacional amb el tècnic, el president del club, Ferran Vilaseca, el director esportiu, Jaume Nogués, i un dels màxims accionistes, Higini Cierco. Els tricolors van tancar la quinzena jornada de la competició en 18è lloc, l’últim que dona dret a la salvació, tres punts per sobre del descens. És cert que la situació no és crítica, ni de bon tros, però també és ben cert que l’equip ha de reaccionar si no vol complicar-se més del compte. El principal problema dels d’Eder Sarabia enguany està sent la constància i la regularitat, i és que els tricolors no han encadenat dues victòries seguides en tota la temporada més enllà d’aconseguir-ho als dos primers duels del curs. A més, només en una ocasió més l’FC Andorra ha aconseguit estar dos partits seguits sense perdre. Aquelles dues victòries d’inici de curs, per cert, que el tècnic ja va assegurar en alguna ocasió que potser van anar-li pitjor a l’equip perquè els va fer creure “que érem més bons del que som”.

Per Sarabia, les claus que expliquen la mala dinàmica de l’equip són la falta d’intensitat en alguns moments, la falta d’humilitat i que l’equip no competeix tampoc com ho hauria de fer en algunes circumstàncies. En aquest sentit, després de la derrota contra l’Eldenc a l’Estadi Nacional, el tècnic va assenyalar que “no podem confondre la nostra manera de jugar i desatendre aspectes determinants en el joc”, i va agregar que “fins que no anem 3 a 0 o 4 a 0 no podem rebaixar la intensitat. Hem fet moltes coses malament perquè mentalment no hem sortit preparats com toca, que és defensar bé, perquè si no tenim equilibri no guanyarem partits”.

El tècnic tricolor, a més, va assenyalar que “no hi ha frustració, hi ha preocupació que encara no ens haguem adonat d’algunes coses o que jo no hagi estat capaç de transmetre-les, i avui fem un pas enrere molt gran”. Per últim, i ja pensant en les possibles solucions de cara al futur, va assegurar que “hem de treballar pel que fa a la mentalitat per ser més constants perquè no serveix fer algunes coses bé i d’altres no tant, ni fer un partit bo i un altre regular”, i va sentenciar que “hem de millorar la mentalitat perquè hi ha molts equips que demostren que competeixen millor que nosaltres”.

Des de la gespa, Adri Vilanova va declarar que “està sent complicat, sobretot perquè fora de casa no estem puntuant”, i va agregar que “ens hem de posar tots les piles, espavilar, començar a competir millor i intentar lluitar cada pilota com si fos l’última, i a partir d’aquí, els resultats arribaran”.

ADRI, SATISFET PER TORNAR A L'ONZE

Una de les poques notícies positives de la derrota de l’FC Andorra davant de l’Eldenc va ser el retorn d’Adri Vilanova a la titularitat en un partit de lliga després de més de dos mesos sense fer-ho. El central català no sortia en un onze inicial a la lliga des del 3 de setembre, a la derrota per 0 a 1 contra el Tenerife en el duel de la tercera jornada. Vilanova ja havia tornat a la titularitat al duel de Copa contra l’Atlètic Astorga, però la setmana passada no va jugar cap minut a Ferrol i diumenge va fer-se, de nou, un lloc entre els titulars en un partit de lliga. Precisament després del matx contra l’Eldenc, el futbolista va assenyalar que “venia d’una lesió que s’ha allargat més del previst i ha estat complicada, i avui m’he trobat força bé”. A més, el central tricolor va afegir a continuació que “ara he d’intentar seguir agafant la forma, que és el més complicat perquè portava dos mesos o més sense jugar a la lliga”, i per últim va cloure que “he d’anar jugant minuts, obtenint confiança i rendint el màxim que pugui”.

Adri

tracking