Poliesportiu Toni Martí

El MoraBanc Andorra treballarà la possibilitat de rebatejar el pavelló en homenatge a l’excap de Govern

Toni Martí lliura el trofeu de MVP a Gio Shermadini abans d'un partit el març del 2017.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cúpula del MoraBanc estudiarà en els propers dies la possibilitat de canviar el nom del Poliesportiu d’Andorra i rebatejar la instal·lació on l’equip tricolor disputa els partits amb el nom d’Antoni Martí. El club té aquesta proposta com una il·lusió ferma i unànime i posarà aviat fil a l’agulla per poder-la convertir en realitat. De fet, aquesta és la gran idea que el club té prevista en el plec d’accions que es volen fer per retre homenatge a l’excap de Govern, íntimament lligat a l’esport, al bàsquet i, sobretot, al MoraBanc Andorra. Hi haurà un minut de silenci abans de l’inici del partit de dissabte a la bombonera contra el BAXI Manresa i des de l’entitat es vol que sigui “una jornada especial”.

Notablement emocionat i afectat, el president del BC MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, va explicar que “se n’ha anat un amic amb qui havia quedat dilluns a la nit per sopar i havia parlat amb ell a les quatre i escaig de la tarda”. Un estat de xoc i incredulitat que Aixàs va explicar que “ens costarà molt de pair. Estic molt trist i afectat perquè no t’ho pots esperar, estava bé i encara estem intentant entendre-ho. Se n’ha anat un dels nostres”. Toni Martí va ser una peça clau per entendre no tan sols l’ascens del MoraBanc a la Lliga ACB l’any 2013, sinó per al creixement esportiu i social que l’entitat tricolor ha experimentat els darrers anys. “Una persona com ell, del seu pes, que marxa de manera sobtada i precipitada, té molts llegats en vessants més importants que el bàsquet i és clar que la seva figura transcendeix molt més enllà del que ha significat el BC Andorra”, accentua Aixàs. Tot i aquesta reflexió, el mandatari de l’entitat destaca que “té poca discussió que ell ha estat el gran artífex que en un moment determinat s’hagi pogut canviar tant la història recent del club”. Toni Martí, i tothom hi coincideix, és qui “políticament aposta pel club, és valent per fer un pas endavant que no es feia des de feia molts anys, en un context diferent, però ell ho va veure molt clar”. En aquest sentit, l’actual ministra d’Esports, Mònica Bonell, va subratllar que Martí “tenia molt clar que havíem de col·laborar econòmicament amb el bàsquet per la cohesió social que s’havia generat al seu entorn. Era un home d’Estat i una persona que estimava el país per sobre de tot”. “Portar el nom d’Andorra per tot arreu no era l’únic que li preocupava al Toni [Martí] i veia el projecte del BC Andorra com un aglutinador d’andorranitat i ho va veure convertit en realitat, amb més de 3.000 persones cada partit al Poliesportiu on es canta l’himne d’Andorra. Aquesta és la visió que ell tenia i em recordava cada cop que parlàvem”, va remarcar Gorka Aixàs al Diari.

Més enllà del bàsquet, tot el món de l’esport es va mostrar consternat per la sobtada pèrdua de l’excap de Govern. Des de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), que va voler “mostrar el més sincer condol a tota la família i amics”, passant per l’FC Andorra, que remarcava que era “un dia trist per al nostre país per la pèrdua d’una persona de la importància i la vàlua de Toni Martí”, un reguitzell de federacions o, fins i tot, l’exentrenador del MoraBanc Ibon Navarro, actual tècnic de l’Unicaja Màlaga, que va afirmar que Martí era “una persona de gran carisma, d’energia i il·lusió pel que creia i que se’l trobarà molt a faltar”.

El president de la Federació d’Atletisme, Josep Maria Missé, que va ser secretari d’Estat al mandat de Martí, va destacar que l’excap va ser una persona “transcendental en la meva vida personal i professional i si avui soc el professional que soc, en gran manera, ha estat gràcies a ell”. Missé va afegir que “el que més m’ha impactat sempre d’ell, i durant tot el temps que vam estar junts, és la capacitat innata que tenia de lideratge”. La FAE també es va adherir a les mostres de condol i la Federació de Natació (FAN) va lluir un crespó negre en senyal de dol a la seva foto de perfil.

Mònica Bonell, Ministra d’Esports

“Era un home d’Estat i una persona que s’estimava el seu país per sobre de totes les coses”

Gorka Aixàs, President del MoraBanc Andorra

“Se n’ha anat un amic amb qui anava a sopar el mateix dilluns. Marxa un dels nostres”

Félix Álvarez, President de la FAF

“Un dia molt trist i una pèrdua d’enorme valor per al país. Tot el condol a la seva família i amics”

Josep Maria Missé, President Federació d’Atletisme

“Si soc el professional que soc ara mateix és, en gran manera, gràcies a Toni Martí”

Ibon Navarro, Exentrenador del MoraBanc Andorra

“Era una persona de gran carisma, energia i il·lusió pel que creia. Se’l trobarà molt a faltar”

tracking