La UE Sant Julià queda exclosa de la competició

El comitè d’apel·lació de la FAF no accepta el recurs lauredià i els deixa fora de la competició

La plantilla de l'UE Sant Julià.INSTAGRAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Punt final al cas UE Sant Julià, almenys de moment. El comitè d’apel·lació de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) va desestimar ahir el recurs que havia presentat l’entitat laurediana després de la seva expulsió de la Lliga Unida fa unes setmanes, amb una resolució que tanca la porta que l’equip pugui competir enguany a la segona categoria del futbol nacional. El comitè de segona instància de la FAF havia aturat cautelarment la sanció (tal com estableix el protocol quan la no suspensió d’una sanció pot comportar danys o perjudicis de reparació impossible o difícil), però un cop estudiat el recurs i vistos els arguments del club, apel·lació va optar per mantenir la sanció que en primera instància havia establert el comitè de competició d’excloure al club, a més que no pugui competir la temporada següent (24-25) ni ascendir la posterior (25-26). D’aquesta manera, els lauredians no podrien pujar fins a la campanya 26-27, ni tornar a la màxima categoria del futbol nacional, com a mínim, fins al curs 27-28.

Tot i que el club defensa que ja havien satisfet tots els deutes pendents de la temporada passada, competició, en primera instància, i apel·lació, en segona, no ho van acabar de veure del tot clar, i per això van optar per excloure als lauredians de la competició. L’UE Sant Julià, però, ja ha decidit no quedar-se aquí, i té prevista ara una doble estratègia per poder tornar a la competició. D’una banda, l’entitat vol presentar un recurs davant de la comissió juridicoesportiva del Govern, però alhora està estudiant també la presentació d’una demanda a la Batllia per tal de poder defensar-se. En tot cas, aquesta resolució d’apel·lació fa gairebé impossible que el club pugui tornar a competir enguany, just quan l’entitat havia tancat un acord amb l’FC Revolution de Los Angeles per tornar l’equip a la màxima categoria del futbol nacional després del descens de l’any passat, que va estar a punt de dur el club a la desaparició.

LLIGA SOTA MÍNIMS

Amb l’exclusió definitiva de l’UE Sant Julià, la Lliga Unida quedarà definitivament amb cinc equips aquesta temporada, dels quals tres són filials, mentre que els altres dos, FS La Massana i Ranger’s, es disputaran les places d’ascens directe i promoció. Però per si la situació no fos encara prou complicada, el Ranger’s també passa per un moment difícil i en l’última jornada només va presentar tres jugadors al duel que l’havia d’enfrontar davant del filial de l’FC Santa Coloma; això va fer que la jornada passada només es pogués disputar un dels tres duels previstos a la competició. La Lliga s’atura aquest cap de setmana, però el 12 de novembre es veuran les cares l’FS La Massana i el Ranger’s.

tracking