Bàsquet

Triomf còmode del MoraBanc davant el Baskonia (85-68)


L’equip tricolor va saber jugar el partit que calia i va superar amb certa comoditat un delmat Baskonia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El partit contra el Baskonia es presentava verinós per al MoraBanc Andorra. El nivell de l’equip de Joan Peñarroya –que va dirigir el darrer enfrontament a la banqueta vitoriana– arribava certament retallat per les lesions i els esforços, amb dos partits en 48 hores i una rotació de vuit jugadors, que acostumen a ser més alpins. No va atendre cap concessió l’equip tricolor, que va saber fer la lectura adient per no caure en el parany i va superar amb comoditat el rival (85-68). Starks, amb 15 punts i 16 de valoració, Okoye amb 14 punts i quatre triples i els 10 punts i 10 rebots de Tyson van liderar el full de ruta tricolor.

La sortida del MoraBanc ja va ser esperançadora, tot i algunes accions preciptades i la falta d’inspiració en atac. En un sospir tot es va posar a lloc, amb Tyson Pérez –vuit punts i cinc rebots– i Maric dirigint les operacions per minimitzar l’aportació de l’extricolor Miller-McIntyre, batallador i actiu (13-6). La inèrcia del temps mort demanat per Peñarroya no va donar gaire rèdit a Baskonia, erràtic, movent-se amb intermitència i emetent senyals d’equip necessitat de resetejar-se. El MoraBanc, amb la serenor que li anava donant mantenir un cert marge, va cordar el primer quart (18-10) amb la sensació de no voler desaprofitar una oportunitat com la que es presentava de destronar un gran com el conjunt baskonista. Al segon parcial es van confirmar les sospites i l’equip de Lezkano es va descamisar per començar a anar per feina. Va irrompre Montero –bon debut del dominicà– amb dos triples, Maric capturant rebots, i l’equip desxifrant el panorama i controlant les pèrdues. Del 20-10 es va passar al 38-24, amb què se’n van anar a vestidors; pólvora millorable, però destacada acreditació sempre deixar el Baskonia amb només 24 punts a l’entretemps. El MoraBanc havia marcat la màxima diferència (+14) i la tornada a l’acció no va rebaixar l’electricitat, tot i les alenades d’un equip vitorià (0-5 de sortida) que només va treure la bandera de la rendició en els darrers minuts de partit. Les intencions de ficar-se al partit les van esborrar Okoye –dos triples–, un altre bingo d’Andric i un 2+1 de Somogyi, que va permetre el grup de Natxo Lezkano recuperar una distància considerable (54-41) i posar les bases per a una victòria cabdal. Una diferència que l’equip tricolor va ampliar fins als +18 (60-42) i que va tancar amb +16 al tercer parcial (65-49). A la situació, còmoda pel MoraBanc –es va arribar al 85-64 com a sostre– s’hi va afegir la cada cop menys resistència d’un Baskonia, amb la llengua fora i marcadament tocat.

"HEM SABUT LLEGIR MOLT BÉ EL PARTIT"

Natxo Lezkano El tècnic del MoraBanc va exposar que “hem sabut jugar el partit i hem tingut la paciència que calia per cansar a Baskonia”. Lezkano, però, va reconéixer que el rival venia “molt castigat”.

Markel Starks, un dels millors amb 15 punts, celebra la tercera victòria consecutiva.

tracking