La selecció femenina cau golejada a Malta (5-0)

La selecció femenina perd davant de Malta a la Lliga de les Nacions

Marina Fernández prova una acció ofensiva.faf

La selecció absoluta femenina va caure per 5 a 0 a domicili davant de Malta a la tercera jornada de la Lliga de les Nacions en un partit en què les locals van dominar des de l’inici, i on van demostrar per què arribaven líders de grup amb sis punts en dos partits. Les malteses, més enllà d’un bon inici tricolor, no van donar cap opció a les futbolistes de José Antonio Martín, que van acabar caient a domicili contra la rival més forta del grup, però donant la cara en tot moment davant d’unes contrincants superiors en gairebé tots els aspectes.

Tot i la superioritat local, les primeres a arribar van ser les andorranes, amb un intent de Marina Fernández que va poder atrapar la portera Xuereb. A poc a poc, les malteses van anar-se fent amb el domini i van obrir el marcador poc després del primer quart d’hora, amb un gol de Haley Bugeja, que va aprofitar l’assistència de Said. Andorra va provar de reaccionar, però el que va arribar va ser el segon de Malta gràcies a Stefania Farrugia després d’una assistència, de nou, de Said, que va dur de corcoll la defensa tricolor. En atac, Maria Ruzafa estava pràcticament sola lluitant cada pilota i les arribades venien des de la segona línia, com en una altra ocasió de Marina Fernández, que va acabar amb una aturada de la portera local. Malta va anar a la recerca del tercer, però el marcador ja no es va tornar a moure abans del descans.

A la represa, el partit va posar-se encara més costa amunt per a les jugadores de Martín, i és que quan el partit tot just transitava pel primer minut de la segona meitat Bugeja va fer el tercer per a les locals després de superar Luna amb un fort xut. Després de lesionar-se fa un mes al duel a l’Estadi Nacional contra Letònia, Tere Morató va reaparèixer amb la selecció a 20 minuts del final i va semblar donar una altra cara al combinat nacional, però va durar ben poc, i és que en un tres i no res Malta va fer més gran la ferida. Primer va ser Maria Farrugia, que va aprofitar una pilota en profunditat per superar Luna, i tot just tres minuts més tard Cuschieri va fer el cinquè. Luna Marcet, amb una gran intervenció, va aturar-li un penal a l’atacant maltesa, però el refús va caure-li a ella mateixa per acabar fent el 5 a 0.

Tot i el cop dur, les tricolors no van deixar de competir en cap moment i van anar a la recerca del gol, com, per exemple, en una ocasió en què ni Míriam Tizón ni Maria Ruzafa van poder arribar per ben poc a la rematada, o en un xut de Tere Morató que va poder acabar atrapant la portera de la selecció local. El marcador, al final, ja no es va tornar a moure i les malteses van endur-se el partit per 5 a 0.

Gairebé sense temps per refer-se de l’esforç al Centenary Stadium de Ta’Qali, les tricolors tornen ara cap al país i començaran a preparar ja la revenja contra les malteses en aquest doble enfrontament a la segona aturada internacional de la Lliga de les Nacions amb el duel que se celebrarà dimarts a l’Estadi Nacional a partir de les 19.00 hores (entrada gratuïta). Per al desembre quedarà el punt final de la primera Lliga de les Nacions femenina amb el duel que les noies de José Martín disputaran divendres 1 a Letònia (17.00 hores), i el partit contra Moldàvia que clourà la participació de la selecció absoluta femenina, previst per al dimarts 5 (19.00 hores) a l’Estadi Nacional.

CLAUS

1 Qualitat

Malta va demostrar per què lidera el grup amb tres victòries contundents contra les tres rivals i no va donar cap opció a les tricolors.

2 Competitivitat

Quan perds 5 a 0 acostuma a haver-hi poc a dir, però les tricolors, tot i veure’s superades, no van enfonsar-se i van provar de competir.