ESQUÍ

Irineu Esteve deixa la FAE per unir-se a un equip noruec

Deixa l’estructura d’entrenament de la FAE per incorporar-se al Team Aker Daehli, equip noruec

Presentació de la temporada d'esquí de fons.FAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gir radical a la carrera d’Irineu Esteve, i és que el fondista s’aparta de la FAE per incorporar-se al Team Aker Daehli. Es tracta d’un equip privat noruec, però que penja de la Federació Anglesa, per això les federacions andorrana i britànica han subscrit un acord perquè Esteve formi part d’aquesta estructura, de moment un any, amb visió d’allargar-ho durant més temps. Després d’una dècada al costat del que era fins fa uns dies responsable de la secció d’esquí de fons a la Federació Andorrana, Joan Erola, Esteve ha volgut fer un canvi radical, i fins i tot va admetre ahir durant la presentació de la temporada de la secció a la seu d’Andbank que va arribar a plantejar-se si continuar o no en l’esquí de fons.

Esteve va reconèixer que “portàvem molts anys junts, sempre hem fet més o menys el mateix, i l’any passat vaig arribar a un col·lapse al novembre i no sabia gaire clar si continuar o no”, i va agregar que “a l’abril vaig voler provar el biatló dos mesos, però vaig veure que el que volia era fer esquí de fons, i al final l’ambient es va enrarir una mica i crec que necessitava un canvi important en tot, plans d’entrenament, manera d’entrenar, i l’equip, ja que només mantindré els dos skimans”. Des de la FAE, el gerent, Carles Visa, va assenyalar que “ara hem treballat aquest nou estímul per a l’Irineu i és un pas positiu”.

Al Team Aker Daehli, Esteve es trobarà amb altres competidors de la Copa del Món, com el britànic Andrew Musgrave, en una estructura que compta amb tres entrenadors, dos de presencials i un altre en línia, Trond Nygard. Aquest és el que estarà més centrat en el fondista de la FAE, ja que ell, al contrari de la resta d’esquiadors de l’estructura, no viurà permanentment a Noruega. Sí que s’hi desplaçarà en un parell de setmanes per disputar les primeres curses, primer de la copa del país nòrdic i després de la Copa del Món pels països escandinaus, abans de tornar a mitjan desembre per preparar el seu objectiu principal del curs, el Tour de Ski.

ORGUÉ PER EROLA

Laura Orgué, que havia estat quatre anys entrenadora de Carola Vila, passarà a ser la nova coordinadora de la secció de fons i va assenyalar que “tindré un rol diferent que agafo amb moltes ganes, amb la llàstima del pas al costat del Joan, que per mi ha sigut qui ha impulsat l’esquí de fons a Andorra”, a més d’afegir que “per això donaré tot l’esforç i el compromís amb la meva experiència”. Tots els membres de la FAE van aprofitar per lloar la figura de Joan Erola, i Esteve va manifestar que “només puc agrair-ho al Joan, sobretot els tres primers anys, que va ser com un pare, i només puc tenir paraules bones cap a ell”, mentre que el secretari de l’ens, Lluís Ruiz, va declarar que “sense la seva tasca a dia d’avui no seríem on som. N’estem molt orgullosos”.

FOCALITZADES EN LA COPA D'EUROPA

Carola Vila i Gina del Rio formaran l’equip femení d’esquí de fons amb la novetat que aquest any totes dues treballaran juntes tot i competir en categories diferents (sènior i júnior, respectivament). Les dues estaran centrades en la Copa d’Europa i en el cas de Del Rio també en el Campionat del Món júnior, que se celebrarà a Eslovènia. El tècnic tornarà a ser Xabier del Val i sobre la pretemporada va manifestar que “hem pogut fer tot el que teníem planificat, hem pogut assistir com cada any al Blink Festival, on podem comparar-nos amb altres esquiadors i provar la nostra progressió”, i va agregar que “en altres estades també hem pogut entrenar amb altres equips per veure on ens situem i hi ha coses bastant positives”. Sobre els objectius del curs, segons va explicar Del Val, el de Carola Vila serà “recuperar sensacions després d’un hivern passat complicat”, mentre que els de Gina del Rio seran “consolidar-se al Top 5 o Top 3 de la Copa d’Europa júnior”.

tracking