Irineu Esteve s'incorpora al Team Aker Daehli noruec

El fondista ha admès que va arribar a dubtar "si continuar o no"

Presentació temporada esquí fons 2023/2024

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Irineu Esteve farà un gir de 180 graus a la seva carrera esportiva, i des d'aquesta temporada s'incorpora al Team Aker Daehli. Es tracta d'un equip privat que depèn de la federació anglesa, però que té el seu epicentre a Noruega, la meca de l'esquí de fons. L'esportista de la FAE ha explicat que "portàvem molts anys junts, sempre hem fet més o menys el mateix, i l'any passat vaig arribar a un col·lapse al novembre i no sabia molt clar si continuar o no", a més, ha afegit que "a l'abril vaig voler provar el biatló dos mesos, però vaig veure que el que volia era fer esquí de fons, i al final l'ambient es va enrarir una mica i crec que necessitava un canvi important en tot, plans d'entrenament, manera d'entrenar, l'equip". Esteve, a més, ha aprofitat per recordar el que va ser el seu tècnic fins la temporada passda, Joan Erola, i ha afirmat que "només puc fer que agrair el Joan, sobretot els tres primers anys que va ser com un pare, i només puc tenir paraules bones cap a ell". El fondista marxarà en un parell de setmanes cap a Noruega per disputar les primeres curses, i serà pels països escandinaus fins a mitjans de desembre, quan tornarà al país per preparar el Tour de Ski, principal objectiu de la temporada.

La marxa de Joan Erola que la federació va anunciar fa uns dies farà que Laura Orgué, que ja va ser uns cinc anys a la FAE com a entrenadora, passi a ser la coordinadora de la secció de fons, mentre que Erola seguirà com a membre de la junta directiva de l'ens, i se centrarà també en la base a nivell de club, i en l'homologació de les pistes de Naturland per poder acollir proves de la Copa d'Europa.

Equip femení

Pel que fa al conjunt femení d'esquí de fons, Carola Vila i Gina del Rio treballaran conjuntament i es marquen com a objectiu principal el circuit de la Copa d'Europa. Sota la direcció de Xabier del Val, Vila es marca com a objectiu "recuperar sensacions després d'un hivern passat complicat", mentre que del Rio buscarà "consolidar-se al Top-5 o Top-3 de la Copa d'Europa júnior, a més del Mundial júnior".

tracking