El comitè de competició exclou la UE Sant Julià de la Lliga Unida

L’òrgan té dubtes que el club hagi pagat els deutes pendents amb jugadors, tal com defensa l’entitat

La plantilla laurediana.UESJ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La UE Sant Julià no podrà competir aquesta temporada. Finalment, el comitè de competició de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) va fer pública ahir la seva resolució, que va ser excloure el conjunt lauredià de la Lliga Unida, la segona categoria del futbol nacional. Segons l’escrit federatiu, el conjunt taronja hauria infringit els articles 37.2.e, 39 i 47 del reglament general de la FAF, que fan referència a tenir deutes endarrerits ferms envers empleats, CASS, qualsevol estament oficial o la mateixa federació. El club assegura que sí que havia pagat les quantitats endarrerides de la temporada passada i que enguany tots els jugadors estan al corrent de pagament, però, segons la versió laurediana, des de la federació els han transmès que “tenen dubtes de si estava pagat o no”.

La UE Sant Julià té previst ara presentar un recurs sobre aquesta resolució davant del comitè d’apel·lació de la federació (té deu dies de marge per fer-ho), i no descarta arribar fins i tot a la comissió jurídica esportiva del Govern si el segon òrgan federatiu no els dona la raó. Després d’una temporada passada amb molts problemes econòmics i l’ombra de l’exclusió de la Lliga Multisegur, l’entitat va signar un acord amb un grup inversor per arreglar la situació econòmica de l’equip, un futur que pot quedar truncat amb aquesta resolució. La normativa de la FAF estableix que un club exclòs de l’última divisió no pot competir la temporada següent (24-25) ni ascendir la posterior (25-26), així que els lauredians no podrien pujar fins a la campanya 26-27, ni tornar a la màxima categoria del futbol nacional, com a mínim, fins al curs 27-28.

L’altra gran incògnita és saber què passarà ara amb la Lliga Unida, que quedarà amb només cinc equips, dels quals tres són filials. Només hi haurà dos equips amb opcions de pujar (La Massana i Ranger’s), que es jugaran la plaça que dona dret a l’ascens directe i la de promoció.

tracking