BOXA

El 'cas Fabio' costa el càrrec al seleccionador de boxa

La junta i la comissió disciplinària de la FAB li imposen una “sanció exemplar”

Calero, durant la seva etapa com a boxejador.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La junta directiva i la comissió disciplinària de la Federació Andorrana de Boxa (FAB) van retirar la llicència de manera temporal al seleccionador, Alfred Calero, després del cas Fabio Rodrigues que va explicar ahir el Diari. Els dirigents van reunir-se ahir a la tarda de manera extraordinària i seguint els estatuts de l’ens van optar per imposar una sanció exemplar amb la retirada de la llicència a l’entrenador, un càstig que comportarà, aleshores, que deixi de ser el seleccionador.

Calero va ser present al Torneig de l’amistat, on Rodrigues va patir el KO que va fer activar el protocol mèdic, i des de la federació consideren que això provoca que fos conscient que el púgil no podia fer espàrrings durant els entrenaments fins que haguessin passat 30 dies del cop al cap, com sí que va acabar fent al gimnàs de Calero, on va patir un segon cop que va obligar a traslladar-lo en helicòpter a Barcelona. És per això que la FAB va optar per una “sanció exemplar”, i tot i que des de l’ens no van voler concretar el temps d’aquest càstig, es preveu que sigui superior a un any.

El boxejador, mentrestant, segueix ingressat a l’UCI en un hospital de Barcelona, on ha anat evolucionat de manera favorable al llarg dels dies. De fet, els metges li estan retirant a poc a poc la medicació.

D’altra banda, els promotors de WBA Future of Andorra, la vetllada professional del 4 de novembre vinent al Poliesportiu en què havia de participar Rodrigues, van anunciar a través d’Instagram que la competició seguirà endavant. En un comunicat, van explicar que “Fabio Rodrigues havia de ser el main event de la vetllada, però ha patit una lesió i no podrà debutar en la boxa professional, així que només ens queda desitjar-li una bona recuperació i dir que aquesta vetllada seguirà endavant en el seu honor”. Aquesta decisió va ser consensuada amb la família i el club de Rodrigues, que van optar per seguir en honor al púgil.

tracking