BOXA

El boxejador Fabio Rodrigues, a l'UCI

El boxejador va patir un cop al cap en un entrenament

Rodrigues, en un combat anterior.WBA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El boxejador Fabio Rodrigues es troba a l’UCI a Barcelona després de rebre un fort cop al cap durant un entrenament, quan, en teoria, no podia exercitar-se, segons els protocols mèdics d’aquest esport. Arran d’aquest cas, la Federació Andorrana de Boxa (FAB) va obrir un expedient al gimnàs on havia fet aquest entrenament, presumptament irregular, i la família del lluitador està estudiant la possibilitat d’emprendre accions legals.

El púgil va patir un fort cop al cap durant el Torneig internacional de l’amistat celebrat el 23 i 24 de setembre. Segons el protocol de la boxa, quan un lluitador rep un fort cop ha d’estar un mes sense poder combatre, ja sigui en entrenaments o en competició, però sí que pot seguir preparant altres combats sempre que no hi hagi contacte. Segons va saber el Diari, Rodrigues va fer un combat d’entrenament 20 o 21 dies després (és a dir, uns deu abans d’estar autoritzat), ja que era un dels lluitadors que havia de participar el 4 de novembre a la WBA Future of Andorra Boxing, la primera vetllada professional de la història del país, que se celebrarà al Poliesportiu d’Andorra. En primera instància, el seu entrenador no va deixar-lo combatre perquè coneixia la situació, però posteriorment va anar a un altre gimnàs on sí que va fer-ho. En aquest combat d’entrenament, però, el boxejador va patir un altre fort cop al cap que va obligar a dur-lo a l’hospital, on se li va practicar un TAC i on posteriorment va haver de ser traslladat en helicòpter a Barcelona, vist que tenia un petit coàgul. Actualment, es troba estabilitzat i no se l’haurà d’operar.

La Federació Andorrana de Boxa celebrarà avui una reunió de la seva junta directiva després d’haver obert un expedient al gimnàs on es va realitzar aquest entrenament, el Detroit Boxing Andorra, a més d’estar analitzant la resta d’aspectes amb l’asseguradora de l’entitat. A més, paral·lelament, la família està estudiant la possibilitat de presentar accions legals contra el responsable del gimnàs on va produir-se l’entrenament on Rodrigues va patir l’incident.

El Diari va posar-se en contacte amb el responsable d’aquest gimnàs, Alfred Calero, que el primer que va manifestar a aquest rotatiu va ser que “respecte cap a la salut del Fabio i la seva família, i espero que l’evolució sigui molt bona”. Posteriorment, va assenyalar que “quan vam veure que també hi havia àrbitres no hi vam caure”, i va afegir que “venia a fer sparrings de forma puntual, i en veure’l allà no hi vam caure, vam fer-ho després”. Per últim, va afirmar que “penso que no hauria haver d’aparegut per allà, jo he tingut tres KO tècnics a la meva carrera i tinc clares les meves carències”, i va cloure que “al final no puc portar els comptes dels dies d’altres persones, però ja hi haurà moments per parlar, vull la seva recuperació i envio ànims a la família”.

tracking