POLÍTICA ESPORTIVA

Les beques ARA pugen un 20% i arribaran a 94 esportistes

Hi haurà 376.321 euros al divuitè cicle de les ajudes del programa d’alt rendiment

Bonell i Cabanes, durant la roda de premsa.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El divuitè cicle del programa ARA (Alt Rendiment d’Andorra) augmentarà en un 20% l’import de les beques econòmiques i fins a 94 esportistes se’n podran beneficiar. En total, el Govern hi destinarà 376.321 euros, quan el cicle passat l’import era de 309.981 euros. Pel que fa a elit, hi haurà set esportistes amb la novetat de Pol Moya, que rebrà 15.000 euros, i també hi són Mònica Doria (28.000 euros), Irineu Esteve (27.000 euros), Joan Verdú (26.000 euros), Roger Puig (22.000 euros), Nahuel Carabaña (16.000 euros) i Cande Moreno (15.000 euros).

La majoria seran beneficiaris del programa de tecnificació, que no inclou ajuda econòmica, però sí els serveis del CTO, i hi haurà vuit esquiadors al programa d’esport-estudi, cinc esportistes al programa de joves promeses, 23 al de promeses, quatre al de preelit i cinc al programa d’esports col·lectius, que s’estrena. L’executiu ha creat també el programa postbeca per a esportistes que es retiren, però no va haver-hi cap sol·licitud. Qui no rebrà cap beca ARA és Vicky Jiménez, ja que la ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, va explicar que s’allargarà l’ajuda a l’esport professional de 150.000 euros que li atorga Govern. El conveni acabava enguany, però s’allargarà fins a final de legislatura amb una quantitat decreixent en funció dels resultats.

A més, Bonell va anunciar que el ministeri estudia amb Educació ampliar l’esquí-estudi a altres esports i que hi haurà ajudes puntuals de Govern a les federacions pels Jocs dels Petits Estats.

EL GOVERN, EN ESPERA DEL PROJECTE DE L'FC ANDORRA

La ministra de Cultura, Esports i Joventut, Mònica Bonell, tambéva referir-se a les converses amb l’FC Andorra i va manifestar que “estem treballant en la bona línia, sempre hi ha hagut col·laboració amb ells i hi seguirem col·laborant, i esperem que puguin explicar-nos les novetats de cara al futur del club”. De la seva banda i preguntat pels càntics demanant la seva dimissió al partit de diumenge passat, el secretari d’Estat d’Esports, Alain Cabanes, va assenyalar que “no tinc res a dir, és llibertat d’expressió i cadascú pot dir el que li sembli”. Cabanes va referir-se a la notícia sobre que la UE vol eliminar a causa de la contaminació que produeixen els camps de gespa artificial de cautxú en vuit anys (ja havia manifestat que l’any vinent l’Estadi Nacional tindrà aquesta superfície), i va afirmar que “tenim previst parlar amb la FAF i el rugbi per veure quina superfície hi instal·larem, però s’ha previst gespa artificial d’última generació”.

tracking