Ajuts

Les beques d'alt rendiment augmenten un 20%

Govern incrementa en 24 els esportistes amb ajudes

Alain Cabanes i Mònica Bonell han presentat les beques per a esportistesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 18è cicle del Programa ARA de beques d'alt rendimentaugmentarà les ajudes econòmiques un 20% respecte a la temporada anterior i passarà dels 309.976 euros de la temporada passada, als 376.321 euros d'aquest curs. A més, també hi haurà més esportistes que es beneficiaran de les ajudes, passant dels 70 als 94.
La gran majoria ho faran dintre del programa de Tecnificació, amb 50 esportistes que no rebran cap ajuda econòmica, però que es podran beneficiar de tots els serveis del CTO. De fet, el pressupost que el Govern destina pels serveis del centre d'Ordino ha augmentat dels 170.419,98 euros als 226.958,40 euros.
Hi haurà també cinc esportistes d'esports col·lectius que rebran una de les noves ajudes d'aquest programa, quatre del programa pre-èlit, 23 promeses, cinc joves promeses i set èlit (segueixen Nahuel Carabaña, Mònica Doria, Joan Verdú, Irineu Esteve, Cande Moreno i Roger Puig, i s'hi afegeix Pol Moya).
La ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, ha explicat també que Vicky Jiménez no formarà part del Programa ARA perquè s'allargarà el conveni perquè rebi una ajuda de 150.000 euros, i també que el pressupost del 2024 i 2025 inclourà una partida específica per ajudar els clubs i federacions de cara als Jocs dels Petits Estats del 2025.

Bonell ha anunciat que el Govern està analitzant conjuntament amb el ministeri d'Educació la possibilitat d'ampliar el programa d'esquí estudi a d'altres esports.

tracking