Retorn amb derrota (95-73)

El MoraBanc cau amb estrèpit a Bilbao, en un partit en què els tricolors van oferir massa concessions

Una acció del partit que el MoraBanc Andorra va perdre a la pista del Bilbao Basket.ACB PHOTO

La jornada inaugural a la Lliga ACB ja va exposar que el MoraBanc Andorra i el tècnic, Natxo Lezkano, tenen una feinada de por per endavant. La competició, i més una d’un nivell estratosfèric com la Lliga Endesa, ni espera ni perdona i l’equip tricolor va acumular errades i despropòsits suficients com per entendre que no es poden fer tantes concessions.

Acumular fins a 22 pèrdues de pilota –moltes de les quals en primera línia–, facturar un trist 8 de 31 en triples i no donar certa continuïtat a la duresa defensiva van ser aspectes que la versió més coral de Bilbao Basket no va voler desaprofitar (95-73). Les engrunes d’esperança que es van deixar caure a Miribilla en algun moment les va recollir Tyson Pérez (13 punts, 10 rebots i 22 de valoració) i les aportacions anotadores de Starks, màxim realitzador dels tricolors amb 14 punts, i Goudelnock, amb 13. Els desajustos en defensa van marcar tot el partit i ja es van fer evidents al primer quart del MoraBanc Andorra a Miribilla. Un aplicat Renfroe, massa alliberat, quatre pèrdues en només tres minuts i l’encert de l’equip de Ponsarnau ja va aconseguir la primera diferència en la primera aturada (29-23). El grup de Lezkano, tot i dominar el rebot amb escreix, no treia gens de profit de doblar esforços i de resoldre segones jugades, i un parcial de sortida de 7 a 0 va amenaçar de trencar l’enfrontament (40-28). El temps mort de Lezkano va tenir un cert efecte i després una ràfega de 2 a 8 dels tricolors va permetre tancar el parcial (17-17) i arribar a la treva amb un altre to.

A la tornada de vestidors tot va saltar pels aires. El Bilbao Basket va castigar un enfosquit MoraBanc Andorra amb un parcial de 12-0 de sortida i va obligar Lezkano a aturar la sagnia (58-40). Mentrestant, Okoye semblava perdut i sense esma –0 de 5 en triples– i els tricolors seguien desconfigurats en el tir exterior i els homes de negre, molt còmodes a l’hora de defensar el seu perímetre. Més de set minuts va trigar el MoraBanc a anotar –va trencar la malastrugança Andric amb un triple– i va necessitar fins a 14 tirs per aconseguir-ho. Dades crues com per tocar el crostó a un Bilbao que va anar pastant la diferència en el darrer quart, amb els nou punts d’Adam Smith i la sensació de superioritat del conjunt de Ponsarnau, que només necessitava treballar a favor d’obra i que els minuts s’anessin esgotant. Somogyi va irrompre per aportar dos bingos i sis punts en quatre minuts mal comptats per donar, tot i que la derrota estava cantada, un raig de llum personal i aplicar cosmètica a una primera derrota que deixa massa interrogants i una bona lliçó per aprendre.

VESTIDOR

“Amb 22 pèrdues mai pots guanyar” NATXO LEZKANO. L’ENTRENADOR DEL MORABANC es va mostrar decebut amb l’equip i va comentar que “amb 22 pèrdues mai pots pensar de guanyar a l’ACB. Hem tingut moltes errades i així és impossible”