Il·lusió tricolor

El MoraBanc Andorra celebra amb l’afició l’habitual festa d’inici de temporada a l’Avinguda Meritxell enmig de l’expectació i l’alegria pel retorn de l’equip a l’ACB.

Selfie multitudinària de jugadors i l'afició reunida ahir a l'avinguda Meritxell.DANI CATALAN / BCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un diumenge al migdia al llarg de l’any és habitual que passin coses a l’avinguda Meritxell. Però si aquest diumenge és a mitjans de setembre ja tocant la fi de l’estiu, aquestes coses que passen tenen una flaire tricolor i molt a veure amb el MoraBanc Andorra. I és que l’afició de l’equip va tornar a omplir ahir l’artèria de la capital per viure i gaudir de l’habitual festa d’inici de temporada de l’entitat, que debutarà aquest mateix diumenge a la Lliga ACB a domicili davant del Bilbao Basket. Ahir no importaven ni els mals resultats de la pretemporada, ni els problemes amb les lesions, sinó que es respirava aquella il·lusió intrínseca a l’inici de curs, i més quan el curs nou no és un més, sinó que és un d’aquells que fa patxoca amb el retorn del MoraBanc Andorra a l’elit del bàsquet espanyol.

La jornada va arrencar amb l’actuació musical de Royko, nom artístic de Roc Tarruell, que va jugar vuit anys a la base tricolor, i que va fer vibrar els presents amb la seva música, i amb l’adaptació en clau MoraBanc del càntic Un dia de partit, i acabant la festa amb el famós Era campo atrás. Després va ser el torn de la presentació de tots els equips de la base tricolor, inclòs el MoraBanc Andorra Escaldes-Engordany de capacitats especials, que va endur-se una de les ovacions de la jornada, així com de l’equip d’animació del club. No va faltar tampoc, com sempre, el Brut, la mascota del club, que també va ser de les més aclamades quant a aplaudiments i selfies.

I ja passada l’estona va arribar el plat fort amb la presentació, un a un, de tots els integrants del cos tècnic i la plantilla del MoraBanc Andorra amb l’excepció de Harding, que arribarà a finals de mes. Primer van anar desfilant els integrants del cos tècnic, amb un Natxo Lezkano que va prendre la paraula, amb un excel·lent català, afirmant que “aquesta temporada estem amb els grans, i és un repte molt gran, però som un equip gran i tenim una afició gran, i junts aconseguirem el nostre objectiu”. Tot seguit van anar sortint els jugadors, amb noms com Rubio, Dos Anjos, Rafa Luz, Tyson Pérez o Nacho Llovet rebentant l’aplausòmetre. Precisament aquest últim, el capità, va agrair a l’afició assenyalant que “ens vam ajudar a tornar, i ara som ACB. A gaudir de la temporada i mai por!”, just abans que acabés l’acte amb la fotografia de família, i amb la canalla que omplia l’Avinguda Meritxell podent aconseguir els autògrafs dels seus ídols.

Ja després de la festa, el president del MoraBanc, Gorka Aixàs, va explicar que “necessitarem molt de la gent aquesta temporada perquè segur que ens toca patir, i estem contents perquè és una festa maca”, mentre que Dos Anjos va manifestar que “tenir tota aquesta gent com a suport és un agraïment molt important i estem molt contents”.

La plantilla i cos tècnic del MoraBanc a la festa de presentació.

tracking