El resident del Jumbo Sepp Kuss, guanyador virtual de la Vuelta

El nord-americà supera sense problemes la penúltima jornada, i avui viurà el passeig triomfal per Madrid

Kuss, al centre, celebra el triomf amb Vingegaard i Roglic.LA VUELTA / SPRINT CYCLING AGENCY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El resident Sepp Kuss va proclamar-se ahir vencedor virtual de la Vuelta a Espanya després de la penúltima etapa de la competició (l’última a efectes competitius abans del passeig triomfal d’avui per Madrid) celebrada entre Manzanares El Real i Guadarrama, amb una jornada amb deu ports de muntanya.

l nord-americà no va tenir cap problema en aquesta vintena etapa, i va creuar la línia de meta abraçat amb els seus companys a l’equip Jumbo-Visma, el danès Jonas Vingegaard i l’eslovè Primoz Roglic, a qui Kuss va ajudar a guanyar Tour i Giro, respectivament, i que seran els ciclistes que completaran el podi. Per la seva banda, el també resident Juan Ayuso i Mikel Landa tancaran el top 5.

Després de creuar la línia d’arribada, Kuss va manifestar que “em sento molt alleujat, el dia d’avui l’hem pogut controlar gràcies als meus companys d’equip”, i va afegir que “ha estat una etapa llarga, i ells han estat amb mi tota l’estona”. A més, el resident va assenyalar que “ha estat molt especial! He pogut rodar relaxat amb ells fins al final, i és genial”, i va concloure que “encara he d’assimilar-ho tot, però el millor és que puc fer-ho en presència de la meva família, i d’això es tracta”.

Pel que fa a l’etapa d’ahir, la victòria va ser per a Wout Poels, que va prendre el pòquer de victòries en aquesta Vuelta a Remco Evenepoel a l’esprint final. Poels va ser un dels supervivents de l’escapada del dia, i va entrar al tall bo en el tram final per jugar-se la victòria amb tres ciclistes més sobre la mateixa línia de meta.

La Vuelta a Espanya 2023 viurà avui l’última jornada amb la 21a etapa de 101 quilòmetres, que tindrà sortida i arribada a Madrid.

CLASSIFICACIÓ

20A ETAPA

1. Wout Poels (Bahrain) 4 h 59’29”

2. Remco Evenepoel (Quick-step) m. t.

3. Pelayo Sánchez (Burgos-BH) m. t.

GENERAL

1. Sepp Kuss (Jumbo-Visma) 74 h 23’42”

2. Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) a 17”

3. Primoz Roglic (Jumbo-Visma) a 1’08”

tracking