Derrota contra la Penya

Els tricolors van de més a menys, però acaben perdent

Una jugada ofensiva del MoraBanc en el partit d'ahir contra el Joventut de Badalona.Fernando Galindo

El MoraBanc Andorra va caure per 90 a 105 contra el Joventut de Badalona en l’últim partit de la pretemporada, disputat al Prat Gran d’Escaldes, en el marc de la sisena edició del Trofeu Escaldes-Engordany de Bàsquet. Més de 270 persones van gaudir del duel, que tenia el seu vessant solidari, ja que tota la recaptació anava en favor d’Atida (Associació de Trasplantats i Donants d’Andorra), però el vespre no es va arrodonir amb el triomf d’uns tricolors que van tancar la pretemporada amb quatre derrotes en cinc partits disputats.

Després dels diversos problemes físics, Rafa Luz i Tobias Borg van poder tornar a jugar, i també va fer-ho Felipe dos Anjos, que disputava els seus primers minuts com a tricolor després d’haver participat al Mundial amb la selecció del Brasil. El MoraBanc va arrencar bé, amb un gran encert des del triple i liderat per un gran Tyson Pérez, i també amb el tir exterior d’Andric per tancar el primer quart amb una bona renda de deu amunt (33-23). L’alegria, però, no va durar gaire per als de Natxo Lezkano i un parcial de 2 a 11 va acostar la Penya 39 a 36 a l’equador del segon quart. La sagnia va seguir, i un nou parcial, en aquest cas de 4 a 15, va deixar els badalonins a un sol punt amb el 41 a 40. Una última embranzida final dels catalans amb una cistella de Guillem Vives sobre la botzina va dur el duel 46 a 48 al descans, com a preludi del que es viuria després.

A la represa, la Penya va seguir fent mal davant d’un MoraBanc travat i amb poc encert, i va tancar el tercer període ja amb cert marge amb el 62 74 que reflectia el marcador. Els tricolors van provar d’igualar la intensitat, el fons d’armari i l’encert dels catalans, però ahir no tenien el dia, i van caure 90 a 105 després d’encaixar 31 punts a l’últim període.

Les proves ja s’han acabat i el MoraBanc se centra ja en un inici de Lliga ACB ben complicat, amb la visita de diumenge vinent a la pista del Bilbao Basket, i amb la doble jornada al Poliesportiu amb els duels contra Breogán (29 de setembre) i Palència (1 d’octubre).