Lezkano renova amb el MoraBanc fins al 2025

El MoraBanc anuncia la renovació per una temporada més de l’entrenador, en un acte de confiança absoluta

El president del MoraBanc, Gorka Aixàs, el cònsol major de la capital, David Astrié, i el tècnic, Natxo Lezkano.COMÚ ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En un moviment estratègic que abraça una confiança cega en el projecte i en el capità del vaixell, el MoraBanc Andorra va anunciar l’ampliació fins al 2025 del tècnic, Natxo Lezkano. Encara amb contracte en vigor –l’entrenador biscaí finalitzava el seu vincle el juny de 2024–, la cúpula del club tricolor ha volgut escenificar la renovació de l’entrenador en un context no gaire habitual, poc abans de començar una temporada. Aquesta decisió atorga molta tranquil·litat a Lezkano per treballar en una temporada dura, la del retorn a la Lliga ACB, i al club, per tancar una carpeta que, més endavant, s’obriria i, potser, en un moment esportiu en què l’equip s’estigui jugant les garrofes.

No va amagar els motius el president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, a l’hora d’escollir un timing certament inopinat per fer oficial una renovació com la de Natxo Lezkano: “Hem vist que la relació funciona. Hem trobat una bona sintonia, estem molt còmodes amb ell, sentim que tenim molt recorregut i creiem que és la persona que ens ha d’acompa­nyar els propers anys.” El president va arrodonir l’exposició assegurant que, lògicament, la decisió és producte també de la seguretat que transmet i que sent el club envers Lezkano: “Ens ha fet sentir que treballarem bé les properes temporades i després coincidim en la majoria de coses, més enllà dels resultats i, evidentment, la confiança que hi ha, és clar.” En aquest sentit, Aixàs va afegir que “al final és una demostració de confiança, jo crec que mútua, perquè és la primera vegada i ell vol estar aquí entenent el club, entenent el país i, per tant, d’aquí hi ha aquesta renovació”. Per part seva, l’entrenador, Natxo Lezkano, un dels artífexs del retorn a la Lliga Endesa i de la fantàstica temporada que el MoraBanc Andorra va fer, amb títol de campió inclòs, a la LEB Or, va explicar que en el seu primer any “ens ha anat molt bé i hem aconseguit una cohesió de tot el món com poques vegades s’ha aconseguit”. El tècnic es va mostrar “molt content per la confiança mostrada” i va valorar que “volem donar continuïtat a una manera de treballar que va més enllà dels resultats i que ha tingut efectes positius en la dinàmica del grup, en els hàbits i en l’actitud de tot l’equip”. Finalment, Lezkano va assegurar que “crec que és una mostra de confiança, en una manera de fer les coses, en un treball, en uns valors, més enllà del resultat i la renovació en si mateixa. Sobretot valoro aquesta mostra de confiança i seguirem fent el que estem fent, que és treballar amb il·lusió, amb ambició i sobre la base d’uns valors clars i definits, que ens han anat molt bé”. Una renovació que tècnic i club desitgen que hagi escrit només el primer capítol.

UN TROFEU D'ANDORRA LA VELLA AMB BAIXES

El MoraBanc juga aquest dijous al Poliesportiu la tercera edició del Trofeu d’Andorra la Vella davant el Bàsquet Girona, un partit que esdevindrà, a més, una eliminatòria per acabar de definir el darrer semifinalista de la Lliga Catalana. Per al partit, el tècnic, Natxo Lezkano, ha de resoldre un trencaclosques en l’apartat de la direcció, ja que no podrà comptar ni amb Markel Starks ni amb Tobias Borg per sengles esquinços de turmell, ni amb Rafa Luz, que arrossega una pubàlgia. Així, els únics bases disponibles o jugadors en la posició d’1 i 2 són Ádam Somogyi i el temporer Goudelock, tot i que el jove Aaron Ganal es troba encara amb dinàmica d’entrenaments per ajudar l’equip dies abans de marxar cap a Benicarló, on jugarà aquesta temporada cedit. Lezkano va reconèixer que per al partit contra el Girona “estarem lluny de la nostra millor versió, ja que tenim baixes importants i, a més, en la mateixa posició”. Unes lesions que espera que mantinguin en el cas de Starks i Borg “aproximadament una setmana” fora dels seus plans. L’entrenador tricolor va afegir que les lesions o l’encara absència de Dos Anjos, que s’incorporarà dilluns al grup després de la participació al Mundial amb Brasil, “ens allunya del que volem a aquestes alçades de pretemporada i del que esperem”. Tot i això, Lezkano va subratllar que el partit contra el Girona “ha de ser útil per seguir creixent i per veure com es van adaptant els jugadors. El més important, però, és guanyar el 24 de setembre [inici de la lliga a Bilbao]”.

tracking