piragüisme

Vuitè lloc de Doria a la final de caiac

La palista va tenir quatre segons de penalització que van allunyar-la de les posicions de podi

Doria, a les eliminatòries de caiac del divendres al Parc del Segre.AGUSTÍ CUCURULLS / SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mònica Doria va finalitzar en vuitena posició a la final de caiac de la Copa del Món de piragüisme de la Seu d’Urgell després de sumar dues penalitzacions de dos segons cadascuna per tocar dues de les portes del recorregut, i quedar-se sense opcions d’estar als llocs de podi.

La palista del Principat va arrencar la jornada amb les semifinals, on sortia de les primeres després d’haver necessitat ahir passar per la repesca durant les eliminatòries. Doria va creuar la línia d’arribada amb un temps de 104”48 després de sumar quatre segons de penalització per tocar les portes 11 i 20 (la primera fins i tot va haver de ser revisada pels jutges), i va aconseguir classificar-se en setè lloc i guanyar-se un lloc a la final, en unes semis que van estar dominades per l’espanyola Maialen Chorraut, que va ser cinc segons clavats més ràpida que Doria.

Ja a la gran final, la palista era la quarta de les deu competidores a arrencar la seva baixada, i va patir des de l’inici del recorregut al Parc Olímpic del Segre. Doria va tenir ja problemes des de les primeres portes, i els tocs a la porta 2 i a la porta 5 van suposar-li dues penalitzacions de dos segons que la van allunyar de la lluita pel podi. Tot i això, la palista es va poder anar refent durant la resta de la baixada, i va acabar creuant la línia de meta amb un registre final de 107”91 que va deixar-la en vuitena posició a 8”55 del millor temps, que va ser per a la competidora eslovaca Eliska Mintalova amb 99”36. La segona posició a la Seu d’Urgell va ser per a l’australiana Jessica Fox, mentre que la italiana Stefanie Horn va acabar tercera tancant el podi. L’espanyola Maialen Chorraut va cloure quarta, i la seva companya Laia Sorribes va ser setena.

La Copa del Món de piragüisme de la Seu d’Urgell viurà avui l’última jornada de competició amb la modalitat de caiac cross, que s’estrenarà en l’olimpisme als Jocs Olímpics de París 2024 de l’estiu vinent. En aquesta prova, a més de Mònica Doria, Andorra tindrà també la representació de Laura Pellicer, que va quedar-se a tocar de l’accés a semifinals tant en canoa com en caiac dijous i divendres.

L’acció al Parc Olímpic del Segre de la capital alturgellenca arrencarà al matí amb les qualificacions, amb Pellicer sortint a les 9.10 hores, i Doria fent-ho a les 9.25 hores. Ja cap al migdia serà torn de les eliminatòries des de les 11.15 hores amb els vuitens, de final, quarts de final, semifinals, i la gran final a les 13.16 h.

CLASSIFICACIÓ

FINAL CAIAC

1. Eliska Mintalova (Eslovàquia) 99”36

2. Jessica Fox (Austràlia) a 0”06

3. Stefanie Horn (Itàlia) a 0”87

8. Mònica Doria (Andorra) a 8”55

tracking