Turisme vol la Vuelta durant tres dies

El ministre Jordi Torres afirma que s’estudia acollir una arribada, una etapa íntegra i una sortida de la cursa a Andorra

Els ciclistes en l'inici de la quarta etapa de la Vuelta, ahir a Andorra la Vella.COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El dia que la Vuelta va abandonar el país en direcció Tarragona, en la quarta etapa de la ronda espa­nyola celebrada ahir, el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, va anunciar la intenció del Govern –amb Andorra Turisme i tots els actors implicats– de treballar per tal que la propera visita de la cursa espanyola sigui de tres jornades. En aquest sentit, la proposta que s’exposarà compta amb una arribada a Andorra, una etapa íntegra al país i una sortida d’etapa des del Principat.

No serà, en cap cas, de cara a l’edició del 2024, però aquesta possibilitat podria ser una realitat en l’edició del 2025, tot i que Torres va deixar clar que les converses amb el director de la Vuelta, Javier Guillén, es troben en un estat embrionari i que és una opció “encara per estudiar i analitzar”. El ministre va afegir que “ja hem tingut converses informals amb el director [Guillén] i ens hem emplaçat a la finalització de la present Vuelta per definir dades i possibilitats”. Pel que fa al possible retorn que la cita espanyola ha tingut per a Andorra, Torres va apuntar que “només l’esdeveniment en si ja mou més de 3.000 persones i hi ha hagut 18 mitjans televisius que el retransmeten i fan arribar la Vuelta a 190 països diferents. A efectes estrictament econòmics, el retorn directe s’ha estimat en uns 400.000 euros”. Finalment, el ministre de Turisme i Comerç va mostrar la “satisfacció absoluta” per la presència de la cursa ciclista espanyola, novament, al país i va destacar “l’èxit de públic” durant l’etapa amb arribada a Arinsal, com a la sortida des de l’avinguda Tarragona.

Per part seva, el cònsol major de la capital, David Astrié, va comentar que per a la parròquia “i Andorra en general ha estat una setmana fantàstica, per com el país s’ha bolcat en el món del ciclisme”. Astrié va afegir que “s’ha vist molta gent durant el cap de setmana i tot això recau en una afluència massiva de visitants”, i va destacar que “la ciutadania s’ha sabut adaptar a les circumstàncies de trànsit i de mobilitat”. També va fer una valoració molt positiva de la presència de la Vuelta Purito Rodríguez. L’exciclista resident va explicar que “ja sabíem que l’etapa andorrana no podia ser massa dura perquè era la tercera jornada, però es va veure una etapa molt divertida”. Purito Rodríguez va desitjar que “tant de bo la Vuelta torni aviat i, si pot ser, amb la cita més avançada pel que fa a les etapes”.

VICTÒRIA DE GROVES I EVENEPOEL SEGUEIX LÍDER

La quarta etapa de la Vuelta a Espanya, amb final a Tarragona, va acabar, com estava previst, amb un esprint massiu, però possiblement amb més incidències de les esperades, i és que una caiguda a l’últim revolt abans de la línia d’arribada va posar l’ai al cor a tothom. La pel·lícula de la jornada va ser l’habitual en les jornades planes, amb una escapada formada ben d’hora, però amb pocs integrants, només Eduardo Sepúlveda, Ander Okamika i David González. El gran grup va regular en tot moment la diferència amb els tres escapats, fins que a 19 quilòmetres van ser atrapats pel pilot. Una caiguda a quatre quilòmetres del final va posar en alerta els corredors, però encara va haver-hi una altra a l’últim revolt abans de la meta. A l’esprint final, l’australià Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck) va fer una demostració de força i no va donar opcions a Juan Sebastián Molano ni a Edward Theuns, que van entrar segon i tercer, respectivament, a la meta de Tarragona. A la general no va haver-hi cap canvi respecte a la jornada d’Arinsal i el belga Remco Evenepoel manté el mallot vermell de líder, amb cinc segons de marge respecte al resident Enric Mas i onze sobre el gal Lenny Martínez. La Vuelta viurà avui la cinquena etapa, amb un recorregut de 186,2 quilòmetres entre Morella i Burriana, amb la previsió d’una nova arribada a l’esprint.

El ministre Jordi Torres, el cònsol major d'Andorra la Vella, David Astrié, i el director de la Vuelta, Javier Guillén.

tracking