L'arribada de La Vuelta no corre perill

Guillén assegura que “l’etapa no es posa en dubte” després dels incidents dels primers dies

Andreas Kron celebra el triomf a Montjuïc.UNIPUBLIC / SPRINT CYCLING AGENCY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“L’etapa d’Andorra s’ha de fer, no es posa en dubte, ara mateix”. Així de contundent es va mostrar el director general de La Vuelta a Espanya, Javier Guillén, després de les polèmiques de les dues primeres jornades de competició per algunes errades de l’organització, com les caigudes dels primers dies a la contrarellotge per equips a Barcelona, la falta d’il·luminació en aquesta primera etapa, o les punxades d’alguns corredors durant el dia d’ahir després que es llencessin claus durant el recorregut. Durant el dia d’ahir alguns corredors van intentar amotinar-se i aturar la cursa, i per això es va decidir establir el temps de l’etapa abans de la línia d’arribada. En tot cas, Guillén va manifestar que “el que ha passat avui [diumenge] no té res a veure amb les decisions que es prenguin en els propers dies”, i és que durant la jornada d’avui també es preveu mal temps amb possibilitat de pluja, i temperatures de sis graus a l’arribada.

Així doncs, La Vuelta a Espanya torna a Andorra quatre anys després de l’última ocasió, i ho farà amb Andrea Piccolo com a líder, després de la segona etapa celebrada ahir entre Mataró i Barcelona, que va acabar amb triomf d’Andreas Kron. Després d’uns anys d’absència, la ronda espanyola arribarà avui per 23a vegada al país amb una jornada que arrencarà des de Súria, i que tindrà una cinquantena de quilòmetres un cop entri a territori nacional. Els ciclistes entraran per la frontera hispanoandorrana (l’arribada està prevista al voltant de les 16.03 i les 16.20 hores), i els ciclistes recorreran Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Encamp i Canillo, abans d’afrontar el primer port de la jornada amb el Coll d’Ordino, de primera categoria. Els esportistes es dirigiran després cap a Ordino, la Massana, i encetaran l’ascens final de la jornada cap a Arinsal, on acabarà l’etapa a l’estació d’esquí.

L’arribada de La Vuelta provocarà diversos talls de carreteres, i per això des de Mobilitat es recomana que els desplaçaments que s’hagin de realitzar es facin entre les 15.00 i les 18.30 hores. Els talls seran una hora abans del pas dels ciclistes, quan passi la bandera vermella de la Policia, i s’obrirà tot seguit amb la bandera verda. En tot cas, des de Mobilitat es recomana l’ús del transport públic per accedir a l’arribada, ja que la línia L5 reforçarà la freqüència. A més, l’única manera d’accedir a la meta d’Arinsal serà amb el telecabina, o amb el telecadira Josep Serra, que seran gratuïts, i que estaran oberts de 9.00 a 21.00 hores de manera ininterrompuda.

Més enllà de les polèmiques, la jornada d’ahir entre Mataró i Barcelona va deixar un nou líder, i és que l’italià Andrea Piccolo és el nou mallot vermell de la cursa. El transalpí va ser un dels integrants de l’escapada del dia, i arribarà al Principat al capdavant de la classificació general, prenent el lideratge a Milesi, i amb 11 segons de marge respecte a Javier Romo, i 13 sobre el resident Ivan García Cortina. L’etapa d’ahir es va decidir al tram final, després de l’atac del danès Andreas de Kron, que era a l’escapada del dia, i que es va acabar coronant davant de l’Estadi Olímpic de Montjuïc després d’un atac a tres quilòmetres pel final.

CLASSIFICACIÓ

2a ETAPA

1. Andreas Kron (Lotto Dstny) 4 h 10’06”

2. Kaden Groves (Alpecin) a 0’00”

3. Andrea Vendarme (AG2R) a 0’00”

GENERAL

1. Andrea Piccolo (EF) 4 h 27’23”

2. Javier Romo (Astana) a 0’11”

3. Ivan García Cortina (Movistar) a 0’13”

tracking