Superant les adversitats

La pluja i el fort vent marquen la segona jornada de competició a Pal

La guanyadora del descens femení, Nina Hoffmann.PAL ARINSAL

La Copa del Món de BTT va viure ahir el segon dia de competició amb les finals de descens en categoria elit, en una jornada marcada per la meteorologia, que va tenir les victòries del gal Thibaut Dapréla i de l’alemanya Nina Hoffmann. En un primer moment, l’acció estava prevista a les 10.45 h amb les semifinals, i amb les finals a partir de les 13.00 h, però divendres a la nit, la previsió va obligar a canviar el programa, i es van eliminar les semifinals, la qual cosa va establir l’horari de les finals a les 9.00 h amb tots els corredors i corredores classificats per a les semifinals. Ja ahir al matí, l’estat del temps –al punt de sortida de la cursa al Pic del Cubil, van registrar-se ratxes de vent de 90 quilòmetres per hora– va obligar a ajornar uns instants les curses, que finalment es van poder dur a terme a partir de les 14.45 h. Tot i les adversitats, l’organització va poder deixar la pista a punt per celebrar el descens, i el públic va gaudir a la zona de Fontanals d’una cursa que va deixar imatges espectaculars.

Tant a la cursa femenina com a la masculina va haver-hi sorpreses, i és que els favorits, Valentina Höll i Loïc Bruni, van finalitzar en segona i 22a posició respectivament, mentre que les victòries van ser per a Nina Hoffmann i Thibaut Dapréla.

Les primeres d’actuar van ser les dones, que van obrir l’acció al circuit de la zona de Fontanals, que enguany s’utilitzava per segona ocasió amb sortida des del pic del Cubil, i amb arribada al Coll de la Botella, que modificava el tram final del traçat respecte al tram final. La final femenina comptava amb 17 corredores. L’alemanya Nina Hoffmann, que sortia la penúltima, va marcar un registre de 3’09”755, i es va situar en primera posició. Per darrere d’ella només quedava una ciclista per sortir, la principal favorita, Valentina Höll, que venia de guanyar les dues últimes cites de la Copa del Món de descens, així com el Campionat del Món de Glasgow, disputat fa unes quantes setmanes.

L’austríaca, però, va cometre algunes errades durant la baixada, i es va haver de conformar amb un registre de 3’12”591, finalitzant a 2”836 de la vencedora, mentre que el tercer lloc va ser per a la britànica Tahnee Seagrave. Després del meritori triomf a Pal Arinsal, Hoffmann va manifestar que “aquest triomf vol dir molt, i és un alleugeriment. Per fi!”. Va afegir que “ho estava esperant des de feia molt de temps, i per fi he sentit que podia demostrar la meva habilitat”.

A la prova masculina, el guió va ser semblant, amb un guanyador inesperat, Thibaut Dapréla, que havia aconseguit l’11è temps a la qualificació, i que ahir va fer un registre de 2’46”455, que ja no va poder ser superat. Just darrere d’ell sortia el canadenc Finn Illes, segon a la general, que va acabar tercer, mentre que el segon lloc havia estat pel veterà Greg Minnaar. El principal favorit, veient els resultats de la qualificació, era el resident Loïc Bruni, que sortia l’últim, però que, amb la pluja i la pista desgastada, es va haver de conformar amb la 22a posició definitiva.

JORNADA FINAL

La Copa del Món de BTT posa avui el punt final amb les curses de cross-country olímpic. Els riders van poder entrenar ahir al circuit del Pla de la Caubella, i avui hi haurà les curses que comptaran amb quatre ciclistes del país. L’acció arrencarà a les 8.30 h amb la cursa sub 23 femenina, i el primer tricolor de competir serà Nuno Gomes a les 10.30 h amb la prova sub 23 masculina. Pel que fa a les curses elit, la primera serà la femenina, amb Jessica Cruz, a les 13.00 h, mentre que la Cursa del Món es tancarà a les 15.30 hores amb la carrera masculina, que tindrà Kilian Folguera i Xavi Jové com a representants de la Federació Andorrana de Ciclisme.