Estrena trepidant de la Copa del Món

El circuit mundial estrena la primera jornada amb curses de categoria elit amb el ‘cross-country short track

El guanyador de la prova masculina de 'cross-country short track', Luca Schwarzbauer.UCI

La Copa del Món de BTT de Pal Arinsal va viure ahir la primera gran jornada de competició amb les primeres curses elit, després de l’estrena dijous de les competicions sub-23 i els entrenaments. L’alemany Luca Schwarzbauer i la suïssa Alessandra Keller van ser els grans protagonistes després d’endur-se la victòria a les proves de cross-country short track, la nova disciplina impulsada des de fa uns anys per l’UCI (Unió Ciclista Internacional) que serveix per obrir l’acció als caps de setmana del circuit mundial.

L’acció va estrenar-se amb la cursa femenina, que no va trencar-se fins a la sisena de les vuit voltes que les ciclistes havien de fer al traçat situat al Pla de la Caubella. Va ser llavors, quan Keller va saltar del grup juntament amb Evie Richards, Puck Pieterse i Martina Berta. En el tram final, la suïssa va posar un ritme que cap de les seves rivals va poder seguir, i va acabar-se enduent la victòria, després de superar a Richards, Pieterse, Berta i Terpstra.

Amb el triomf d’ahir a Pal Arinsal, Keller, vencedora de la general de cross-country la passada temporada, va fer-se amb el lideratge de la disciplina amb 890 punts, 40 més que Pauline Ferrand, i 60 més que Puck Pieterse.

A la prova masculina no va haver-hi sorpreses, i el dominador d’aquesta disciplina enguany, l’alemany Luca Schwarzbauer, es va acabar enduent la victòria a Pal Arinsal. El germànic va sumar la tercera victòria de la temporada en aquesta disciplina, després d’imposar-se al multicampió mundial, Nino Schurter. Schwarzbauer va mantenir-se al grup capdavanter en tot moment i, tot i que Schurter va intentar superar-lo al tram final, l’alemany va poder aconseguir el triomf. Jordan Sarrou va ser tercer, i el resident Thomas Pidcock, campió del món fa uns dies a Glasgow, va ser 17è.

A la general, Schwarzbauer es manté líder amb 1.110 punts, mentre que el segon lloc és per Sarrou amb 840, i el tercer per Joshua Dubau amb 608.

ÀLEX ISCLA I ARNAU GRASLAUB, FORA DE LES SEMIFINALS DE DESCENS

Els dos bikers andorrans que participaven en la modalitat de descens (DHI), Àlex Iscla i Arnau Graslaub, no van poder accedir a les semifinals de la prova, que es disputen avui. El millor va ser Iscla, que va finalitzar en la 74a posició –es classificaven els 60 primers– amb un temps de 2’59”095, a 12”375 del millor registre, el del resident Loïc Bruni, i a 1”081 del 60è lloc, l’últim que donava accés a les semis. El biker de la federació va explicar que “al meu cap hi havia una baixada sòlida i fins als dos últims splits podia estar a dins, però al bosc m’ha faltat feeling amb el terreny”. Iscla va lamentar que “he tingut una petita errada i em quedo fora per un segon. Toca assumir-ho i seguir treballant”. Per la seva banda, Graslaub, en la seva primera experiència sènior a casa a la Copa del Món, va acabar massa lluny. Va ser el 123è, amb un temps de 3’05”990, a 19”270 del registre de Bruni. “Ha sigut una mica dur. És part d’aquest esport i una errada costa molt cara. Estic una mica trist perquè fer pitjor temps que en uns entrenaments no és plat de bon gust”, va comentar Graslaub.

Podi de la cursa femenina amb la vencedora, Alessandra Keller, al centre.