Ressò Mundial amb l'arribada de La Vuelta

L’arribada de la tercera etapa de La Vuelta al país de dilluns vinent amb final a Arinsal tindrà ressò a 190 països del món

Presentació del dispositiu de seguretat i mobilitat per rebre La Vuelta.A. T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ciclisme tornarà a ser un aparador mundial del país amb l’arribada dilluns i dimarts vinent de La Vuelta a Espanya, i és que la tercera etapa, que tindrà el final a Arinsal el dilluns vinent i que es podrà veure de manera íntegra en directe a 18 països, tindrà ressò a 190 estats arreu del planeta. En total, hi haurà uns 53 quilòmetres del recorregut dintre del país (la jornada arrenca de Súria), i en aquest sentit, la directora de màrqueting d’Andorra Turisme, Noemí Pedra, va manifestar que “aquest és un gran aparador del que és Andorra, i tots sabem el que suposa tenir una hora d’imatges del país”, i va agregar que “hem fet un esforç enorme per tenir el país preparat, net i polit, i donar la millor imatge possible”. Des d’Andorra Turisme no van aventurar-se a preveure una xifra de possibles visitants que vinguin al país a gaudir del pas de La Vuelta, però van recordar que només l’organització mou “3.000 persones que pernocten al país, el que suposa uns 400.000 euros de retorn directe”.

Més enllà del retorn mediàtic, l’altre gran aspecte serà la mobilitat i la seguretat i, per això, es preveu un dispositiu de prop de 400 persones, amb 200 policies, 80 agents de circulació, 50 voluntaris, membres dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil, així com integrants de Mobilitat, Protecció Civil, el SUM, Andorra Telecom, Andorra Turisme i Pal Arinsal, que treballaran en el centre de comandament instal·lat a la Massana.

A nivell de mobilitat, les afectacions de trànsit del dilluns es produiran entre les 15.00 i les 18.00 hores aproximadament, i es recomana que els desplaçaments que s’hagin de fer siguin abans o després d’aquestes hores, i es recomana utilitzar el transport públic. Per accedir a la línia d’arribada a Arinsal, hi haurà disponible el telecabina d’Arinsal i el telecadira Josep Serra, que es podran utilitzar de manera gratuïta entre les 9.00 i les 21.00 hores i, a més, es reforçarà l’L5 de bus (Andorra-Arinsal) al matí i, posteriorment, per l’evacuació de la cursa i del públic.

L’endemà, dimarts 29, la cursa sortirà del país, però es preveuen afectacions menors. Es recomana que qui hagi de sortir del país ho faci abans de les 13.00 hores, ja que l’inici de l’etapa des d’Andorra la Vella està previst cap a les 13.00 hores. La principal restricció serà el tall de l’Avinguda Tarragona en sentit sud de 7.00 a 17.00 hores, i per això s’habilitarà un carril de pujada i un de baixada al sentit nord entre les rotondes dels Marginets i Prada Casadet.

D’altra banda, Arinsal prepara diferents activitats per rebre a La Vuelta, com un concert d’Antònies Darkness, o la instal·lació d’una macrobandera tricolor.

AFECTACIONS

-Ctra. de Comallemple

Quedarà tallada al trànsit a partir de diumenge 27 a les 12.00 hores per instal·lar el dispositiu de l’arribada.

-Aparcament Arinsal

Diumenge 27 i dilluns 28 estarà inoperatiu el pàrquing a l’aire lliure de davant dels hotels Ushuaia i Patagonia, que quedarà reservat per a l’organització.

-Ap. Andorra la Vella

Entre dissabte 26 i dilluns 29 els aparcaments descoberts del Parc Central i de Prada Guillemó d’Andorra la Vella no estaran operatius, degut a les necessitats d’espai pel muntatge de les infraestructures.

-Talls de carretera

Dilluns 28 es preveu que es talli la circulació a la CG1 entre la frontera i l’avinguda Tarragona a partir de les 15.00 h, a la CG2 entre Escaldes-Engordany i Canillo a partir de les 15.30 h, i a la CG3 entre Ordino i la Massana a partir de les 16.15.

-Seguiment en directe

L’estat dels talls es podrà seguir en directe al lloc web i l’app de Mobilitat.

-Accés a meta

Es podrà fer amb telecabina i telecadira gratuïtament de 9.00 a 21.00 hores.

tracking