Pretemporada

El MoraBanc s'estrena amb derrota (77-82)

Els tricolors s’han vist superats pel Limoges al primer duel de la pretemporada

Stan Okoye durant el partit d'avuiBCA/Lluís Martí

El MoraBanc Andorra ha caigut per 77-82 davant del Limoges CSP en el primer test de pretemporada d’aquest curs, en el partit corresponent al cinquè Trofeu Encamp de bàsquet. Sense Goudelock, amb molèsties, els nouvinguts Okoye, Starks i Somogyi han jugat, igual que ho ha fet el retornat Tyson Pérez, i el reforç temporal per la pretemporada Pierre Oriola.

Els tricolors han arrencat liderats per Marin a l’interior, i amb una diferència en el joc amb els nous, encara per fer-se amb els sistemes i la dinàmica de l’equip, i els que ja hi eren la temporada passada. Les accions per dintre del pivot, i alguns triples, com un de Llovet sobre la botzina, han donat una petita diferència (19-17), però a partir d’aquí, l’equip ha tingut un curtcircuit, i un parcial de 0-11 del Limoges ha tancat el quart amb un marcador de 19-28.

La sequera ha seguit de manera preocupant a l’inici del segon període, amb els gals seguint fent mal amb el parcial obert (0-5 de sortida), que ha pogut tallar en sec el MoraBanc amb un triple de Rafa Luz. Però poc ha durat l’alegria, i és que el Limoges ha seguit fent mal i aprofitant l’espessor dels tricolors per seguir obrint forat i marxar 14 amunt (24-38). Els tricolors, però, han fet un clic i amb Marin i Llovet (fins que s’ha lesionat) agafant protagonisme, han pogut acostar-se a 7 punts (35-42) al tram final d’un quart que ha acabat 39-47.

A la represa, han sortit millors els gals, i és que més enllà d’un triple de Borg, el MoraBanc ha tornat a estar espès en atac i concedint molt en defensa. Els francesos feien mal corrent, per dins i per fora, i han marxat 15 amunt (47-62) obligant a Natxo Lezkano a tornar a aturar el partit. Un 5-0 de sortida després del temps mort feia semblar que els tricolors tindrien una altra cara, però han estat els gals qui han estat millor tornant a obrir forat amb el 55-70 al final del tercer quart.

Un 6-0 de sortida a l’últim quart ha fet que el MoraBanc tornés a enganxar-se al marcador (61-70), i és que tot i que la pretemporada és per agafar el to, guanyar, i més si és a casa, sempre és important. Però, no, el Limoges ha tornat a posar una marxa més, i ha tornat a marxar 13 amunt. Tot i que Oriola, amb sis punts a l’últim quart (havia estat inèdit fins a llavors) ha intentat evitar-ho, els francesos no s’han deixat remuntar davant d’una embranzida final dels tricolors, i s’han acabat enduent el triomf.

El MoraBanc Andorra tornarà a escenadiumenge, en un duel amistós contra l’UCAM Múrcia, mentre que la segona part del Trofeu Encamp arribarà el dia 31 amb el duel entre l’equip femení del Barça, i el Cadí La Seu.