Cara i creu mundial

El MoraBanc tindrà representació al Campionat del Món després que Dos Anjos entrés a la convocatòria definitiva del Brasil

La plantilla i cos tècnic tricolor i el conseller d'Esports d'Encamp.Marc Basco

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra estarà present al Mundial de bàsquet d’Indonèsia, Japó i Filipines amb la presència de Felipe Dos Anjos amb el Brasil. Com estava previst, el pivot va entrar a la llista definitiva de 12 jugadors i va mostrar-se “molt agraït a Déu per aquesta oportunitat que ha aparegut a la meva vida, a l’esforç que he fet i a tota la gent que ha confiat en mi”, i va agregar que “donaré el millor de mi, vull veure del que soc capaç davant les millors seleccions del món”.

La seva presència mundialista, però, deixa una sensació agredolça entre els tricolors, i és que a nivell de club, és important, però per a l’equip serà una baixa molt sensible durant el tram de pretemporada. En aquest sentit, el tècnic Natxo Lezkano va assenyalar ahir que “per a l’equip és un maldecap, perquè és un jugador molt important per a nosaltres i es perdrà pràcticament tota la pretemporada i vindrà quasi directament per començar la lliga”, i va agregar a continuació que “per a ell serà una experiència enorme com a jugador poder estar a un Mundial amb la seva selecció, i ho viurà intensament i me n’alegro molt per ell”. A nivell de club, en canvi, Gorka Aixàs va assenyalar que “és un bon senyal, vol dir que tens un dels millors jugadors del món jugant amb tu”.

L’absència de Dos Anjos afectarà també la manera de jugar, i Lezkano va afirmar que “ens condicionarà que hi ha jugadors que no el coneixeran i ell serà un jugador especial, perquè no rep la pilota on altres pivots”.

“Estem més que verds”

El MoraBanc va encetar la segona setmana de preparació de la temporada amb l’inici de l’estada de preparació al Pas de la Casa. Aquesta serà la setmana del primer amistós (dijous contra el Limoges a Encamp), però encara amb molta feina per fer, i és que el tècnic dels tricolors, Natxo Lezkano, va admetre que “encara estem molt més que verds”. L’entrenador basc va manifestar que “estem començant, es nota que no hi ha mecanismes i hi ha molta diferència entre els nous i els de l’any passat”, i va afegir que “els de l’any passat es coneixen bé i tenen automatitzades moltes coses, però no amb els nous, encara estan en període de conèixer-se els uns als altres, de conèixer-me a mi, i encara estem molt més que verds”.

Qui treballa actualment al marge és Nacho Llovet, amb molèsties, i Lezkano va explicar que “comencen a aparèixer molèsties, perquè acumulem càrrega de treball molt important, i són coses normals de la pretemporada”.

Oriola ja entrena amb l'equip

Pierre Oriola va incorporar-se ahir a la tarda als entrenaments amb el MoraBanc per donar un cop de mà durant la pretemporada, tal com havia avançat el Diari, per la presència de Dos Anjos al Mundial. Tot i aquesta ajuda temporal, des del club van refermar que no hi ha intenció d’incorporar-lo a l’equip, i el tècnic Natxo Lezkano va declarar que “aquesta no és la idea, ve per ajudar-nos, perquè ell pugui fer també pretemporada, poder treballar la seva forma física, i ajudar-nos ara que tenim al Felipe amb la selecció”.

ENCAMP I EL MORABANC RENOVEN EL CONVENI DE COL·LABORACIÓ

El comú d’Encamp i el MoraBanc Andorra renovaran el conveni de patrocini per una temporada més. L’acord està dotat en 25.000 euros, i inclou l’estada de preparació que el conjunt tricolor realitza al Pas de la Casa, la celebració d’un partit amistós (el Trofeu Encamp de bàsquet que es realitzarà el dijous) o la presència del logo d’Encamp i el Pas de la Casa al pantaló d’entrenament de l’equip. Sobre l’estada, el conseller d’Esports del Comú d’Encamp, Xavier Fernàndez, va manifestar que “ja comença a ser una tradició i nosaltres estem encantats de tenir-los aquí un any més”, mentre que des de l’entitat tricolor, el tècnic Natxo Lezkano va assenyalar que “estem en un entorn meravellós amb totes aquestes vistes, i estar ben cuidats en unes bones instal·lacions ens ajudarà, així que estem encantats de poder estar un any més a Encamp i el Pas de la Casa”. Entrant en més detalls, Lezkano va manifestar que “aprofitarem que estem aquí concentrats i molt centrats per treballar, descansats, fer equip, conviure i conèixer-nos els uns als altres”, i va agregar que “a Andorra la Vella no podem fer-ho, perquè després d’entrenar cadascú va a casa seva, i és molt important”. Per últim, Aixàs va assenyalar que “són uns dies bons que acaben sent importants, ens ha anat bé fer-ho aquí la resta de vegades que hem vingut, i podem aprofitar per estar uns dies junts”. L’equip va aprofitar la jornada d’ahir per realitzar una activitat de convivència amb una cursa amb karts al Circuit d’Andorra-Pas de la Casa després dels entrenaments.

tracking